VİDEO HABERİN SONUNDA 
MOBESE kameraları trafik ihlallerini gözler önüne sermeye devam ediyor. Trafik kazalarında, sadece araç kullanıcılarının değil yayaların da kusurlu olduğu görülüyor.
Türkiye’nin dört bir yanındaki MOBESE kameraların yansıyan görüntülerde yayaların ve sürücülerin trafik kurallarına uymaması kazaları da beraberinde getirdiğin gösteriyor. Trafik kazalarında, sadece araç kullanıcılarının değil yayaların da kusurlu olduğu görülüyor. Hızla akan trafiği hiçe sayan yayalar kendi hayatlarının yanı sıra trafiğe çıkan diğer insanların da hayatlarını riske ediyor.
MOBESE kameralarına yansıyan ilk görüntü Eskişehir’de yaşlı bir amcanın korkusunun ne kadar çok olduğunu gösteriyor. Yaya yolundan karşıya geçmek isterken biranda karşısında hızla gelen aracı gören amca, sürdüğü bebek arabasını heyecandan elinden bırakıyor. Görüntülerden taşıdığının bebek olmadığı anlaşılan amcanın daha sonra ise verdiği tepki ya içinde bebek olsaydı sorusunu akıllara getiriyor.

KAZAYA MÜDAHALE EDERKEN KAZAYA KARIŞMAK
Ankara Gençlik caddesinde yaşanan kazada ise bu kadar dikkatsizlikte olmaz dedirten cinsten. 112 Acil Servis ekipleri, yoldaki bir vatandaşa ilk yardım müdahalesi uygularken bir başka aracın ambulansın yanında bekleyen kişilere çarpmasıyla neye uğradığını şaşırıyor. Çarpan minibüsün ise durmadan devam etmeye çalışması herkesi çileden çıkartıyor.

KONTROL ETMEDEN HAREKET ETMENİN ACI SONU
Hakkari, Çankırı ve Kastamonu’da yaşanan kazalarda ise sürücülerin dikkatsizliğini gözler önüne seriyor. Araçlarını çalıştırdıktan sonra geri gitmek isteyen sürücüler, arkasındaki duranları görmeden altına alıyor. Neye uğradığını anlayamayan yayaların ise yardımına vatandaşlar yetişiyor.

HER AN DİKKATLİ OLMAK GEREKİYOR...
Diyarbakır’da MOBESE kameralarına yansıyan görüntülerde ise sakin bir şekilde kendi halinde yürüyen vatandaş, arkasından hızla gelen arabayı fark ettiğinde iş içten geçiyor. Arabanın hızla çarpması ile metrelerce sürüklenen vatandaşın başına gelenler, ne kadar güvenli olsak da dikkat olmamazı gerektiğini gösteriyor.
Türkiye genelinden MOBESE kamaralarına yansıyan görüntüler trafik kurallarına ne kadar uyulması gerektiğini bir kez daha gözler önüne sererken, Kastamonu’da yaşanan kaza bunun bir örneği oluyor. Kırmızı ışıkta karşıya geçmek isteyen bayan, en mutlu gününde yetişmeye çalışan gelin arabasının altında kalıyor.
(İHA)
Editör: TE Bilişim