Manisa'nın Kula İlçesi’nde, 2016 yılında Adil Gür’ün kullandığı otomobilin lastiği patlamış ve öğrenci servisine çarpmıştı. 1'i ağır 14 öğrencinin yaralandığı kazayla ilgili açılan davada karar açıklandı. Adil Gür'e 33 ay hapis cezası verildi.

Kaza, 10 Temmuz 2016 tarihinde saat 11.00 sıralarında Kula İlçesi Esenyazı Mahallesi Kavşağı’nda meydana gelmişti. Kula’dan İzmir yönüne giden araştırma kuruluşu A&G’nin sahibi Adil Gür yönetimindeki 34 SN 34 plakalı otomobilin sağ arka lastiği patladı. Kontrolden çıkan otomobil savrularak, önündeki, Eskişehir’den İzmir Menderes’e giden Atayurt ilkokulun öğrencilerinin bulunduğu 36 yaşındaki Çağlar İngün yönetimindeki 26 AT 29 plakalı minibüse çarptı. Çarpmanın şiddetiyle kontrolden çıkan minibüs devrilirken, otomobil de yol kenarındaki tarlaya uçtu. Otomobil sürücüsü Adil Gür ve arka koltukta oturan oğlu 6 yaşındaki Efe Gür kazayı yara almadan atlatırken, minibüsteki öğretmen ve öğrenciler yaralandı. Kazada bir öğrencinin ise kolu kopmuştu. Bu kapsamda yapılan yargılama hakkında karar açıklandı. Adil Gür 'e 33 ay hapis cezası verildi.

Kazada kolu kopan Ahmet Ata Ertan’ın annesi Melet Ertan ve Baba Ahmet Fırat Ertan karar sonrası açıklamalarda bulunarak,  “Söz konusu karar her ne kadar oğlumuz Ahmet Ata Ertan’ın sağ kol dirsek üstünden kopan kolunu, geleceğini geri getirmeyecek olsa da, annesi ve babası olarak çocuğumuzun geleceği ile oynayıp, hiçbir pişmanlık göstermeyen sanığın daha fazla ceza alması gerektiğini düşünsek de, sanığın cezasız kalmaması bizi bir nebze rahatlatmıştır. Şimdi ise tazminat davasına ilişkin hukuki sürecimiz devam etmektedir” dedi.

Editör: TE Bilişim