Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Mayıs Ayı Toplantısı Vali Özdemir Çakacak’ın başkanlığında, Eskişehir Valiliği Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na başkanlık eden Vali Çakacak, bu konuda ailelere büyük görevler düştüğünü, çocuklarımıza ve gençlerimize sevgiyle yaklaşılması gerektiğini savundu.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Garnizon Komutanlığı adına Hava Tuğgeneral Gürkan Ergürhan,  İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İlçe Kaymakamları,  İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Engin Bilge ve diğer kurul üyeleri katıldı.

Başbakanlığın 13 Kasım 2014 tarih ve 2014/19 sayılı genelgesi doğrultusunda “Uyuşturucu ile Mücadele” alanında, merkezde bir başbakan yardımcısı illerde ise Vali Başkanlığında “Uyuşturucuyla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu” oluşturulduğunu dile getiren Vali Çakacak, kurulun üçüncü toplantısını yaptıklarını söyledi.

Adı geçen genelge doğrultusunda Vali Yardımcısı başkanlığında her ay toplanan kurulun Uyuşturucu, Alkol, Tütün, Davranışsal (Teknoloji ve Kumar Bağımlılığı) Bağımlılıklar ve İletişim olmak üzere 5 Teknik Çalışma Grubunda çalışmalar yaptığını ifade eden Vali Çakacak, “Önemli bir halk sağlığı problemi olan uyuşturucu ile mücadelede ana unsur, uyuşturucu arzının önlenmesi ve uyuşturucu maddeye ulaşılabilirliğin engellenmesidir.” dedi.

Uyuşturucu ile mücadele konusunda İl Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalardan övgüyle bahseden Vali Çakacak, “Uyuşturucu ile mücadelede temel amacımız, uyuşturucu maddeyle tanışmamış kişilerin korunmasıdır. Ayrıca uyuşturucu madde kullanan kişilerin danışmanlık, arınma, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması, tedavilerinin sağlanması ve bireylerin sosyal hayata yeniden kazandırılması mücadelenin vazgeçilmez unsurlarıdır.” diye konuştu.

Başarıya ulaşmanın en önemli faktörlerinden birinin de koordineli çalışma olduğunu bildiren Vali Çakacak, Başbakanlıkça hazırlanan ‘2018-2023 Uyuşturucu İle Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın Sağlık Bakanlığı internet sitesinde geçen hafta itibariyle yayınlandığını söyledi. Kurul üyesi tüm kurumların söz konusu eylem planını incelemesini isteyen ve eylem planının uygulanmasına yönelik olarak uygulama talimatnamesi hazırlanacağını ifade eden Vali Çakacak, kurumların sorumlu olduğu faaliyetleri diğer kurum ve kuruluşlarla eşgüdüm içerisinde yürütmelerinin büyük önem arz ettiğini belirtti. 

Vali Çakacak’ın yaptığı açılış konuşmasından sonra İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve AMATEM yetkilileri birer sunum yaptı. Görüş ve önerilerin ardından toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilişim