Bu haberimizde  Türkiye gündemine oturmuş iki farklı hassas konudaki haberi okuyacaksınız. İki konuyu da İhlas Haber Ajansı gündeme taşıdı. Birinci haber İzmir’de iddialara göre annesi ve sevgilisi tarafından öldürüldükten sonra cesedi tandırda bulunan 5 yaşındaki minik Eymen’in haberi, diğeri ise Adana’da polis servisine bombalı saldırı düzenleyen ve Eskişehir’de etkisiz hale getirilen iki teröristin haberi.

İhlas Haber Ajansı ilk haberinde “İzmir’de yakınlarına teslim edilen Eymen’in cenazesi için cenaze aracının ücretsiz olarak tahsil edilmediği iddia edildi. Küçük çocuğun cenazesi ufak tabutla birlikte yakınlarının otomobilinin bagajına konuldu. Tüm yol boyunca annane ve yakınları ile birlikte getirilen Eylem’in cenazesi Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi morguna koyuldu” denilirken, diğerinde ise; “Polis ekiplerinin hücre evine yaptıkları baskında ‘teslim ol’ çağrısına uymayarak etkisiz hale getirilen teröristlerin cesetleri, yapılan incelemeler sonucu Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Cesetler, burada yapılan otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis etmiş olduğu cenaze aracıyla İstanbul’a gönderildi” deniyordu.

Şimdi bu iki konu sosyal medyada da çokça vatandaş tarafından gündeme taşındı. Bir tarafta hunharca öldürülen bir çocuğa belediye tarafından tahsis edilmeyen cenaze aracı, diğer tarafta teröristlere tahsis edildiği iddia edilen cenaze aracı.

Bu iki konuyla ilgili İzmir’de ilgili belediye ve Eskişehir’deki Büyükşehir Belediyesi’nin kamuoyunu doğru bilgilendirmesini, vicdanların rahatlaması ve kamu gazeteciliği adına bekliyoruz. Bakalım ilerleyen günlerde böyle bir açıklama yapılacak mı?

Editör: TE Bilişim