Toplu taşıma araçlarındaki yolcu yoğunluğu Koronavirüs’e davetiye çıkarıyor, kalabalık nedeniyle sosyal mesafe kuralı uygulanamıyor!

1 Haziran tarihinden itibaren toplu taşımalarda yüzde 50 yolcu taşıma zorunluluğunun kaldırılmasının ardından Eskişehir’de de toplu taşıma araçlarındaki kalabalıklar Korona  virüse davetiye çıkaran boyutlara ulaştı. Özellikle tramvaylarda yaşanan yolcu fazlalığı sosyal mesafe kuralını uygulanamaz hale getiriyor.

Korona virüs salgınına karşı tramvaylar ve otobüslerde alınması gereken tedbirler kapsamında yerleştirilen “Lütfen sağlığınız için bu koltuğa oturmayınız” “Mesafenizi koruyunuz!” uyarıları da ne yazık ki uygulamada hayata geçirilemiyor. Tramvaylarda yolcu sayısının fazlalığı nedeniyle 1,5 metre mesafe kuralı uygulanamıyor. Tramvaylardaki yoğunluk nedeniyle birbirleri ile 1,5 metre değil, 1,5 santim bile mesafe bırakamadıklarını ifade eden vatandaşlar, tramvaya binerken sağlıklarından endişe ettiklerini dile getiriyorlar

Eskişehir’de Korona Virüs ile Mücadele Eylem Planı’nı kararlılıkla uygulandığı yönünde açıklamalar yapan Büyükşehir Belediyesi’nin bu kapsamda büyük risk oluşturan toplu taşımalarda da, daha az yolcu ile seyahat olanağını sağlaması bekleniyor. Tramvayların özellikle yolcu yoğunluğu yaşanan işe gidiş ve dönüş saatlerinde ve hatlarında sefer sıklığının arttırılmasını isteyen yolcular, bunun yanı sıra daha iyi bir havalandırma sistemi ile tramvayların sürekli havalandırılması gerektiğini ifade ediyorlar.

Öbür taraftan salgın sürecinde mecbur kalmadıkça insanların toplu taşıma araçlarını kullanmamalarını ve özellikle yakın mesafelerde yürümeyi tercih etmelerini isteyen vatandaşlar, “Tramvay dolu, bir sonrakini bekleyelim diyoruz ancak gelen tramvay yine dolu, kalabalık da olsa binmek zorunda kalıyoruz. Herkesin nefesinin birbirine karıştığı bu ortamda maske de taksak, büyük risk altındayız, sağlığımızdan olmak istemiyoruz” diyorlar.

Editör: TE Bilişim