Odunpazarı Kent Konseyi ülkenin içinde bulunduğu şartlara uyum sağlayarak, Bilim Kurulu karaları doğrultusunda sosyal mesafe kurallarına uygun olarak, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, gönüllülük esasına dayalı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta hizmet binası bahçesinde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak Kent Konseyi Başkanı İsmail KUMRU, Çalışma Grup kolaylaştırıcıları ile bir araya gelerek salgın nedeni ile sokağa çıkma kısıtlaması olan günlerde de farkındalık yaratma adına, çalışma grup faaliyetlerinin nasıl yürütülmesi gerektiği konularında fikir alışverişi yaptı. 

Alınan kararlar doğrultusunda, Madde bağımlılığı ile Mücadele Çalışma Grubu, 4 günlük sokağa çıkış kısıtlaması olan günlerde velilere ulaşmaya yönelik, Kent Konseyi sosyal medya hesaplarından , Narkotik Maddenin ne olduğu, bağımlılık ve kriz denilince ne anlaşılması gerektiği, Madde Bağımlılığının kişi de meydana getirdiği sosyal ve psikolojik değişimlerin neler olduğu ve velilerin çocuklarındaki davranış değişiklikleri olması halinde, nelere dikkat etmeleri konularını içeren bilgilendirme yayınları yaptı. Corona’nın insanlık için, madde bağımlılığının ise gençler için büyük tehdit olduğunu vurgulayan Odunpazarı Kent Konseyi Bağımlılık Çalışma Grubu Kolaylaştırıcısı E. 1. Sınıf Emniyet Müdürü Önder OKŞAR, bilgilendirme yayınlarının salgın sürecinde online olarak devam edeceğini bildirdi. 

Editör: TE Bilişim