AYDIN SARIOĞLU 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de telefonla arayarak vatandaşları dolandırmaya çalıştıkları iddia edilen 3 şüpheli, yakalanarak adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan özel tim, kendilerini Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis olarak tanıtan telefon dolandırıcılarına yönelik çalışma başlattı.
2 Eylül Caddesi'nde bulunan L.B. (70) isimli vatandaşın Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Şubesi’nde telefon dolandırıcılığına maruz kaldığı ve 50 bin TL’sini hesaba yatırdığı ihbarını alan ekipler, konuyla ilgili başlattıkları çalışma sonrasında M.K. (17) ile M.İ.’nin (17) paranın yatırıldığı PTT şubesine yakın bir yerde telefonla sürekli konuştuklarını tespit etti. Bunun üzerine ekipler 2 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.
Ekipler farklı bir olayda ise telefon dolandırıcılığına maruz kalan İ.A.'nın (67) para yatırmak üzere bir bankaya gittiği ihbarını aldı. Ekipler, bir bankaya 10 bin TL yatırmak üzere olan İ.A.’yı arayarak dolandırılmasını önledi.
Ekipler ayrıca, şehir merkezinde D.K. (59) isimli bir şahsın kendilerini savcı ya da hakim olarak tanıtan kişilerce dolandırılmaya çalıştığı ihbarını aldı. D.K.’nin bankadan para çekmesini engellen Güven Timleri, şüphelilerin belirttiği alana içinde broşürlerin bulunduğu torbayı bıraktı. Şüpheli E.B. (25), bahse konu alana bırakılan parayı almak için geldiği sırada ekiplerce suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.
3 farklı olayla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından suç dosyalarıyla birlikte adliyeye sevk edildi.
Editör: TE Bilişim