Ankara’da öldürülen 4 eczacı olayı ile ilgili Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Mezunları Derneği tarafından, bir açıklama yapıldı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Eczanesinde çalışan dört eczacının yolsuzlukla suçlanan bir eczane çalışanı tarafından tabancayla kurşunlanarak öldürülmesi olayı ile ilgili olarak Anadolu Üniversitesi Mezunlar Derneği "KAMUOYUNA" başlıklı bir bildiri yayınladı.  Dernek tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, meslekleri ve meslek ahlaklarını korumak adına, görev yaptıkları hastanede hırsızlıktan sanık biri tarafından dört meslektaşlarının öldürüldüğü belirtildi.  Açıklamada Ankara Üniversitesi Rektör’ü Erkan İbiş’n konuyu önemsemediği iddia edilirken,  “Daha olayın acısının en taze olduğu anda ekranlara çıkıp “olay kendi aralarındaki bir uyuşmazlık” diyerek güya küçümsemeğe, sıradanlaştırmaya çalıştığınız ve basit bir ağızla olayı adeta küçümseyerek getirdiğiniz yorum, çok açıktır ki aslında sizin ve hastane idaresinin ortaya koyduğu sorumsuzluğun tipik örneğidir. Siz ve size bağlı yönetim kadrosu başından beri, savcılıklara intikal etmiş, soruşturmalar geçiren, silahlı tehditler savuran bir hırsızı adeta koruyarak sessizce seyrettiğiniz, duyarsız ve aldırmaz kaldığınız gibi olayı sizinle hiç ilgisi yokmuşçasına geçiştirmeye çalıştınız” denildi.

“ORTADA İHMAL VAR”

Görevlerini hakkıyla ve dürüst bir şekilde yapmaya çalışan dört Eczacı meslektaşlarının öldürülmelerinde rektör İbiş’in ihmali olduğu öne sürülen açıklamada şu ifadeler yer verildi: “Olayı basit bir vakaymış gibi gösterme gayretiniz de suçluluk duygunuzun açık bir delilidir. Şunu iyi biliniz ki, camiamız ve dürüst vicdanlar tarafından mahkum edildiniz ve bu dört onurlu insanın görevleri başında katledilmelerinin vebali ömrünüz boyunca sizin ve ekibinizin boynunda olacaktır. Azıcık onur taşıyorsanız istifa edip evinize gidiniz ve olmayan vicdanınızın muhasebesini yapınız. Bu şerefli camia ve kanayan yüreklerimiz, sizi ve sizin gibi eyyamcıları hiç unutmayacaktır. Bu nedenle “Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Mezunlar Derneği” olarak Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş’i ve ihmalden sorumlu gördüğümüz hastane sorumlusu tüm yetkilileri olay olmadan ve olay sürecinde içimizi yakan aldırmaz tutumları sebebi ile şiddetle kınıyor ve istifaya davet ediyoruz. Başımız sağ olsun.”
 
 

 
Editör: TE Bilişim