HAMZA YAZGAN - MEHMET SIDDIK YEŞİLIRMAK 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de intihar teşebbüsünde bulunan bir genç kız, polis ve itfaiye ekipleri tarafından nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, Bahçelievler Mahallesi Mertcan Sokak'ta ikamet eden İran uyruklu bir kız öğrenci, evinin penceresine çıkarak atlamaya teşebbüs etti. Çevredeki vatandaşların sesleri üzerine tekrar içeri giren Mahtab Ghasemi (21) isimli öğrenci camları ve kapısını kapatınca, vatandaşlar durumu 112 Acil Servis ve polis ekiplerine bildirdi. Yüksekten atlama ihtimaline karşı polis ekipleri, itfaiyeyi de durumdan haberdar etti. Olay yerine kısa sürede gelen ekipler, öğrenci ile kapıdan iletişim kurmaya çalıştı. Alkollü olduğu iddia edilen öğrenci ile iletişim kuramayan ekipler, evin mutfağına ait olan balkona itfaiye aracının merdiveni ile çıktı. Ekipler çıkarken Mahtab Ghasemi ışıkları ve kapıyı kapatarak evin içine saklandı. Polis ekipleri eve itfaiye yardımıyla girdikten sonra 112 ekiplerine kapıyı açtı.
Kapının açılmasıyla birlikte kız öğrenciye müdahale eden sağlık ekipleri, genç kızı Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hastaneye kaldırılan kız öğrencinin hayati tehlikesi bulunmazken, olayla alakalı soruşturma başlatıldı.
Editör: TE Bilişim