Eskişehir’de 3 farklı telefon dolandırıcılığı olayının faile 2 şüpheli suçüstü yakalandı.
Alınan bilgiye göre, Gökmeydan mahallesi 19 Mayıs caddesinde bulunan bir apartman oturan A.U.’yu bir erkek arayarak “Ben Polisim, senin bankada paran varmış, sahte belgelerle çekecekler, şahısları takip ediyoruz, hemen bankada bulunan paranı çek” diyerek kandırdı. Ardından A.U. bankada bulunan 12 bin Doları çekerek eve geri geldi. İçerisinde 12 bin Dolar bulunan poşeti kızına veren A.U., balkondan atmasını istedi. Evin altında bulunan dolandırıcı para dolu poşeti alarak kayıplara karıştı. Dolandırıldığını anlayan A.U. durumu polis ekiplerine bildirdi. Ekipler şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
İÇİNDE PARA SÜSÜ OLAN POŞETİ ALMAK İSTERKEN YAKALANDI
Meydana gelen bir diğer olayda ise, telefon ile Ş.İ.’ye ulaşan dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıtarak ellerindeki parayı vermeleri söyledi. Bunun üzerine Ş.İ., oğlu E.İ’yi yönlendirerek telefondaki dolandırıcı şahsa evde 2 bin Doları olduğu söyledi. Bu sırada Ş.İ. durumu polis ekiplerine bildirdi. Ziya Paşa Caddesi üzerinde bulunan bir bankanın yanında bulunan parkta buluşma ayarlandı. Ekipler, para süsü verilmiş gazete kağıtları bir poşet içerisine koyduktan sonra Ş.İ.’ye verdi. Ş.İ. parkta oturduğu sırada yanına gelen ve kendisini komiser olarak tanıtan bir şahsa poşeti verdiği sırada şüpheli İ.Ç. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. Şüpheli ifadesinin alınması için Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
İKİNCİ KEZ PARA ALMAK İSTEYİNCE YAKALANDI
Meydana gelen bir diğer dolandırıcılık olayı ise, Emek Mah. Ulu Selvi Sokakta yaşandı. T.İ. evinde bulunduğu sırada bir erkeğin arayarak “Ben Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Yalçın, bir kuyumcu soyulmuş, kuyumcuda sizin kimliğiniz bulunmuş, kuyumcu silahla vurulmuş, siz şüpheli durumdasınız, polisler evinize gelecek ve arama yapacak, evinizdeki bütün altın ve paraları bize bildirin eve gelecek polislere bunları teslim edin” dedi. Bunun üzerine T.İ., 1 çift altın küpe, 15 adet çeyrek altın, 3 adet üçlü burma altın bilezik, 1 adet altın, 2 burmalı bilezik, 1 adet Adana burgu altın bilezik, 7 adet düz bilezik, 2 adet Cumhuriyet altını, 400 Doları ve 200 TL parayı bir poşete koyarak kapısına gelen ve kendisini Komiser Serdar olarak tanıtan şahsa evinin bahçesinde teslim etti. Dolandırıcılar aldıkları para yanı sıra T.İ.’nin kredi çekmesini istedi. Bunun üzerine T.İ. 7 bin TL çekerek şüphelinin verdiği hesap numarasına yatırdı. Dolandırıldığını anlayan T.İ. polis ekiplerine ihbarda bulundu. Ekipler ile işbirliğinde dolandırıcıları yeniden arayan T.İ. evde bir miktar daha paranın olduğunu söyledi. Dolandırıcı A.Ç. yeniden evde bulunan parayı almaya geldiğinde içerisinde para süsü verilmiş gazete kağıdı olan poşeti aldığı sırada polis ekiplerini fark etti. A.Ç. kaçmak istediği sırada düşerek yaralandı. Yakalanan yaralı şüpheli 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavisinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
Editör: TE Bilişim