Eskişehir’de dezenfekte işlemi için havuz suyuna karıştırılan klor ve kimyasal maddelerin kokusundan etkilendiği iddia edilen teknisyen hastanede gözetim altına alındı.
Kırmızıtoprak Mahallesi Taşköprü Caddesi Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Yüzme Havuzu’nda gece saatlerinde havuz suyuna klor ve kimyasal madde karıştırılması üzerine ortaya çıkan koku, bir teknisyende baş dönmesi ve kusma şikayetine yol açtı. Teknisyen, durumunun ağırlaşmasıyla birlikte 112 Acil Servis ekiplerini arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, Ali İhsan Yücel (48) isimli teknisyeni Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Gözetim altına alınan teknisyenin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, polis ekipleri güvenlik şeridi çekerek havuz çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.
İtfaiye, AFAD ve doğalgaz ekiplerinin de gelerek tedbir aldığı olayda, itfaiye ekipleri havuzdaki elektrik tesisatını kapattı. AFAD ekipleri ise havaya karışan kimyasal gazı tahliye ettikten sonra sıvı tahliyesi için havuzdaki eğitime birkaç gün ara verilmesi gerektiğini belirtti.
Olayla alakalı tahkikat sürüyor.
Editör: TE Bilişim