Eskişehir’de bir ikamete giren ve çevredeki vatandaşların çabasıyla dışarı çıkartıldıktan sonra olay yerinden kaçan 2 kadın hırsız, polisin araştırmalarına rağmen bulunamadı.

Erenköy Mahallesi Kırbaşı Caddesi üzerinde buluna ikamete 2 kadının girdiğini göre vatandaşlar, durumu polis ekiplerine haber verdi. Bu sırada ikametin içerisindeki hırsızlar ile diyaloğa geçen vatandaşlar, zor da olsa 2 kadını evden çıkarttı. Daha sonra olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekiplerinin ikamet içerisi ve bahçesinde yaptığı incelemelerde herhangi bir şahıs ya da şahıslara rastlanılmadı.

Olayın görgü tanığı Yaşar Güller, hırsızları kendilerinin çıkarttığını anlattı. Dernekte çay içtiği sırada olayın geliştiğini belirten Güller, "O sırada iki kişi buradan atladı. Yanlarında bir de küçük çocuk vardı. İçeri girdiler. ’Bunlar kim, neden içeri giriyorlar acaba?’ dedim. Hırsız olduklarını anladım. Arabaları da buradaydı. Karşımdaki komşu da, ’Bunlar hırsız’ deyince 115 Polis İmdatı aradım. Sonra biz yanlarına gittik ve evden çıkardık. Keşke çıkaramasaydık, yakalansalardı" dedi.

Öte yandan harabe durumdaki ikamette tek başına bir şahsın yaşadığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim