Eskişehir’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan 2 tutuklu astsubayın yargılanmasına başlanıldı.

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ/PDY üyesi olmakla suçlanan 2 astsubayın yargılanmasına Eskişehir 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanıldı. Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan astsubaylar SEGBİS (Sesli Görüntülü Bilişim Sistemi) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Şüpheliler astsubay başçavuş Okan Ö. ile kıdemli başçavuş Barış T. suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraatlarını istedi. Duruşmada 18 yıldır görev yaptığını hatırlatan kıdemli başçavuş Barış T., “İzmir, Malatya ve Eskişehir’de uçak bakım tamir bölümünde görev yaptım. Aldığım maaşı son kuruşuna kadar hak etmek için elimden geleni yaptım. 15 Temmuz darbe gecesi görevde bulundum. Akıncı üstünün etkisiz hale getirilmesi amacıyla uçacak olan uçakların bakımlarını yaptım. Telefonumda By-Lock programı çıktığı için sorgulanmadan meslekten ihraç edildim. Ben bu programı hiç kullanmadım, telefonuma da yüklemedi. Gözaltına alındıktan sonra telefonuma yüklendiğini öğrendim. Cep telefonu operatörlerinden Ip çakışması, idari veya teknik bir hata olabilir. Bunun araştırılmasını istiyorum. Geç gelen adalet adalet değildir. FETÖ okullarına gitmedim, yurtlarında kalmadım. Bankalarına para yatırmadım. Balyoz davalarında olduğu gibi asıl suçluları korumak amacıyla masum insanlara kumpas kurulduğunu düşünüyorum. Devletime ve milletime yapılacak olan bir saldırıyı desteklemem mümkün değildir. Ne benim ne de ailemde FETÖ’yü destekleyen yoktur. Bu suçtan yargılanmak zoruma gidiyor, ağrıma gidiyor. Ben şimdiye kadar vatan, millet sevgisi ile görev yaptım. Bu soruşturulmaların sulandırılması amacıyla benim gibi masum insanların da soruşturulmalara dahil edildiğini düşünüyorum. Tahliyemi istiyorum” diye konuştu.

Sanıkların tutululuk hallerinin devamına karar veren 4’üncü Ağır Ceza Mahkeme heyeti, By-Lock ile yapılan görüşme kayıtlarının beklenmesi için duruşmayı 13 Temmuz 2017 tarihine erteledi.

Editör: TE Bilişim