VİDEO HABERİN SONUNDA  
HABER : KADİR ÇETİN - SELİM KUŞCU 
 
ESKİŞEHİR (İHA) - İçerisinde Galatasaraylı taraftarların da bulunduğu Ankara-İstanbul seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT), taraftarların tren içerisinde taşkınlık çıkardığı şikayeti üzerine polis tarafından Eskişehir’de durduruldu. Burada polis ile taraftarlar arasında gerginlik yaşanırken, yolcuların şikayetini geri çekmesi üzerine tren 1 saat 15 dakikalık gecikmeyle yoluna devam etti. 
Edinilen bilgiye göre, bir grup Galatasaray taraftarı, bugün Anıtkabir’i ziyaret ederek, çelenk bıraktı. Daha sonra 50-60 kişilik taraftar grubu, saat 19.40’ta Ankara’dan İstanbul’a hareket eden Yüksek Hızlı Tren’e bindi. Seyahat esnasında bazı yolcular ve trenin makinisti, Galatasaray taraftarlarının tren içerisinde taşkınlık yaptığı, şahısların alkollü olduğu ve rahatsız oldukları yönünde polis ekiplerine ihbarda bulundu. Bunun üzerine polis ekipleri, 21.05’te Eskişehir Gar’ına ulaşan tren içerisindeki taraftarları trenden aşağıya indirdi. Aralarında çevik kuvvet ekiplerinin de bulunduğu polisler, haklarında şikayet olan taraftarları yasal işlem yapmak için gözaltına almak istedi. 155 Polis İhbar Hattı’nı arayarak şikayeti yapan yolcuların ve makinistin şahsıları uzun süre göstermemesi, polis ekipleri ile taraftarlar arasında gerginlik yaşanmasına neden oldu. Yaklaşık 1 saat 15 dakikalık gecikmenin ardından YHT, şikayetlerin geri çekilmesi üzerine taraftarlarla birlikte yoluna devam etti.

“BEN ATATÜRKÇÜYÜM, BEN VATANSEVERİM”
Öte yandan bozkurt işareti yapan bir Galatasaray taraftarı, “Ben Atatürkçüyüm, ben vatanseverim. Biz Anıtkabir’den dönüyoruz” diyerek Atatürklü Galatasaray bayrağı açtı. Daha sonra şahıs, “Ben Türk’üm Türk’üm, bunun için mi alıyorsunuz?” diyerek polis ekiplerine sitem etti. Arkadaşları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan şahıs, yeniden trene bindirildi.

HAMİLE BİR YOLCU: “BANA BURADA BİR ŞEY OLSA NE YAPACAKSINIZ?”
Trende yolcu olarak bulunan hamile bir kadın ise, “Alın artık alın. Bana burada bir şey olsa ne yapacaksınız? Ben şuanda kasıldıkça kasıldım. Zaten sancılarım var. Ben niye kasılayım ki, niye bekleyeyim ki? Benim acilen İstanbul’a gitmem lazım. Allah Allah” diyerek polis ekiplerine sitem etti. Daha sonra kadın, YHT görevlileri tarafından başka bir vagona götürülerek sakinleştirilmeye çalışıldı.
(KÇ)
Editör: TE Bilişim