DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı'nın da katıldığı eylemde polis sert müdahalede bulundu.
Zeytinoğlu Grubu'nda yer alan üç fabrikada çalışan DİSK Birleşik Metal İş Sendikası üyesi Entil, Hapalki ve Tarkon'da çalışan yaklaşık 500 işçinin 2 günlük açlık grevinin sona ermesi nedeniyle yapılan basın açıklaması gergin bir ortamda başlandı.
Genel başkan Serdaroğlu ve Örgütlenme Sekreteri Baltacı'nın geldiği aracın polis tarafından Espark önünden kaldırılmasını istemesi ortamı gerdi.
Aracın üzerine ses kolonlarının konulması ile başlanan basın açıklaması sırasında polis aracın çekilmesi için getirdiği çekicin üzerine işçiler sendikanın aracının etrafını sararak aracın götürülmesine engelledi.
İşçilerin caddeye çıktığını öne sürerek uyarısı üzerine işçiler; "Çekicinin geri gönderilmesi" halinde yaya kaldırımına çıkacaklarını söyledi.
Anlaşma sağlanamaması üzerine polis önce biber gazı ile müdahale etti. Bu sırada başta Genel başkan Adnan Serdaroğlu ve bir çok işçi gazdan etkilendi, bayılan işçiler oldu.
Polis bir kez daha uyarıda bulunarak işçilerin dağılması istemesi üzerine yine işçiler ve polisler arasında kargaşa yaşandı.
Daha sonra polis sendika yöneticisi ve işçileri gözaltına alarak polis aracına getirdiler.
35 işçinin gözaltına alındığı ifade edilirken gözaltına alınan arasında DİSK Birleşik Metal İş Sendikası örgütlenme sekreteri Hami Baltacı, Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Arı'da bulunuyor.
Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, daha sonra sendika binasında yaptığı açıklamada, yapılan gazlı müdahaleyi 'insanlık suçu' olarak tanımlayarak emniyet amirleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim