Şehir içinden geçen bölünmüş yollarda hız limitinin 70 km/s den 90 km/ s e çıkartılmasına dair Yönetmeliğin Remi Gazete de yayımlanması üzerine Eskişehir Emniyet Müdürlüğü konuyu değerlendirmek üzere UKOME’ yi toplantıya davet etti.

26 Şubat 2014 tarihinde olağanüstü yapılan UKOME toplantısında konu alt komisyona havale edilmiş, geçerli olan hız limitlerinde artırıma gidilmesine dair bir karar çıkmadığı belirtildi.

Yine 19 Mart ve 16 Nisan 2014 tarihlerinde yapılan UKOME toplantılarında hız limitlerinin artırımı doğrultusunda bir karar çıkmadığı açıklandı. Emniyetten yapılan yazılı açıklama şöyle:

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü olarak hız limitleri konusunda yeni düzenleme yapılması  hususunda  görüşümüz limitlerin artırılması yönünde olup, UKOME toplantılarında bu görüşümüzü bildirmiş bulunmaktayız.  

UKOME den henüz bir hız artırım kararı çıkmadığından yürürlükte olan hız limitleri doğrultusunda uygulamalarımız devam etmektedir.

Özellikle yönetmelikte belirtilen güvenlik şartlarının sağlandığı, bölünmüş devlet karayollarında hali hazırda geçerli olan ve trafik akışının yol şartlarına göre çok yavaş olduğu durumların önüne geçilmesi bakımından yeni düzenlemenin şehrimiz trafik akışında da önemli derecede rahatlama sağlayacağı düşünülmektedir.”

Editör: TE Bilişim