VİDEO HABERİN SONUNDA 
Eskişehir HDK-HDP Kadın Meclisi bu sabah kocası tarafından pompalı tüfekle öldürülen Nuriye K. için öldürüldüğü yerde Kızılay İş Merkezi’nin önünde basın açıklaması yaptı. Açıklama sonrasında tramvayın önünü kesmek isteyen eylemciler ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.

Eskişehir HDK ve HDP kadın meclisi düzenledikleri eylem sırasında vatandaşlar eylemcilerin tramvayı durdurmasına tepki gösterdi. Yaşanan cinayeti protesto etmek için İki Eylül caddesinde yürüyen vatandaşların tramvayın geçişine engel olduğunu iddia eden vatandaşlardan biri, elindeki şemsiyeyi sallayarak, “Kapa çeneni yoksa şu şemsiyeyi kafana yersin” şeklinde konuştu. Kalabalıktan birkaç kişi ise, eylemci kadınlara; “Siz buraya okumaya gelmiyorsunuz, okulunuzu okuyun gidin” şeklinde bağırdı. Tartışma sonrasında basın açıklaması yapan kadınlar, “Erkek vuruyor, devlet koruyor” şeklinde slogan atmaya başladı.

 

KADINLAR SOKAĞA

 

Eskişehir HDK-HDP Kadın Meclisi daha sonra konuya ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu ülkede her gün kadınlar öldürülüyor. Savaş zamanında da barış zamanında da. Bugün Eskişehir’de yine bir kadın kocası öyle istediği için öldürüldü. Katil Halil Kara, Nuriye Kara’yı sığındığı iş yerinin güvenlik odasının kapısını kırarak, pompalı tüfekle göğsünden vurdu. Halil Kara, Nuriye’yi kendisini aldattığı şüphesiyle öldürdü. Elinde pompalı tüfeğiyle iş yerini bastığını Nuriye’yi tahammüden planlayarak, hazırlık yaparak, kesin bir niyetle öldürdü. Devlet ise bir kadının daha katledilmesini izledi. Katil Halil Kara’yı ise dava sürecinde mağdur olarak göreceğiz, aldatılmış cinnet geçirmiş zavallı koca. Erkek yargı eliyle yine bir kadın katilinin aklanmasına seyirci kalmayacağız.

Nuriye’nin davasını sahipleniyoruz. Halil Kara’nın aklanmasına izin vermeyeceğiz. Erkek-devlet şiddetine karşı kadınlar sokağa örgütlü mücadeleye.”

 

Editör: TE Bilişim