ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de, bir kahvehaneye ard arda iki kez düzenlenen silahlı saldırıda 1’i polis olmak üzere 3 kişi yaralandı. 
Edinilen bilgiye göre, 03 ER 518 plakalı hafif ticari araçla seyir halinde olduğu öne sürülen Ö.O.P., R.Y. ve S.E., Emek Mahallesi Dilek Caddesi üzerinde bulunan bir kahvehaneye henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı tabanca ile ateş açtı. Ateş açılması sonucunda kahvehanede bulunan Muhsin K. (35) ayağından, Faruk K. (32) ise belinden yaralandı. Olay sonrasında Muhsin K., durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine yakın olan bir sivil ekip kısa sürede kahvehane önüne geldi. Bu sırada 03 ER 518 plakalı hafif ticari araçla kahvehane önüne yeniden gelen şüpheliler, yeniden tabanca ile ateş etmeye başladı. 2’nci defa açılan ateş sonucu sivil polis memuru Nedim Ş. (40) kafasından yaralandı. Olay yerinde bulunan diğer polisler de şüphelilere ateşle karşılık verdi. Polis ekiplerinin ateş açması sonucunda şüpheliler kaçtı.
Yaralanan polis memuru Nedim Ş., mesai arkadaşları tarafından götürüldüğü Eskişehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Diğer yaralılardan Muhsin K. (35) olay yerine gelen 112 ambulansıyla Eskişehir Devlet Hastanesi’ne, Faruk K. ise Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan 3 yaralının da hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Ayrıca olayın ardından başta Emniyet Müdür Yardımcıları olmak üzere çok sayıda rütbeli personel olay yerine ve Eskişehir Devlet Hastanesi’ne gitti.

ARAÇLARI ARIZA YAPTIKTAN SONRA BIRAKIP KAÇTILAR
Öte yandan kahvehaneyi kurşunlayan ve 1 polisin de yaralanmasına neden olduğu iddia edilen 3 şüphelin kaçtığı araç, olay yerinin yaklaşık1 kilometre ilerisinde terkedilmiş ve arızalı halde bulundu. 
Polis ekipleri, kaçan şüphelileri arama çalışmalarını sürdürüyor.
Editör: TE Bilişim