Kiraladıkları TIR’la 5 ilde 14 iş yerinden 1 milyon lira değerinde gıda ve temizlik malzemesi çaldıkları iddia edilen kişiler, İstanbul’da yakalandı. Bursa polisi tarafından gözaltına alınan 4 zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre Y.B. (33), H.Ş. (29), İ.Ö. (33) ve A.T. (44) isimli şahıslar, Ankara’dan bir yıllığına kiraladıkları

TIR’la nakliye işi yapmaya başladı. Bursa’daki bir fabrikadan TIR’a 65 bin liralık salça yükleyen dolandırıcılar, malı İzmir’e götürmek için yola çıktı. TIR’ın İzmir’deki müşteriye ulaşmaması üzerine dolandırıldığını anlayan iş yeri sahibi polise müracaat etti.

İş yerine ait güvenlik kameralarını ve MOBESE kayıtlarını inceleyen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 06 plakalı TIR’ın plakasının Bursa girişinde 38 olarak değiştirildiğini tespit etti. TIR’ın İstanbul’a gittiğini belirleyen ekipler, 4 şüpheliyi İstanbul Toptancılar Çarşısı’nda (İSTOÇ) çalıntı salçaları satmaya çalışırken yakaladı. Gözaltına alınarak Bursa’ya getirilen şüpheliler emniyette ifade verdi. Adliyeye sevk edilen 4 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlıların İstanbul, Ankara, Eskişehir, Sakarya ve Bursa’da 14 ayrı iş yerinde toplam 1 milyon liralık dolandırıcılık olayına karıştıkları, Bursa’daki salça fabrikasından önce Eskişehir’de bir deri firmasına ait 63 bin liralık malı da bu yolla alıp sattıkları ortaya çıktı.

(İHA)

Editör: TE Bilişim