AYDIN SARIOĞLU 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de sahibi tarafından dövülürken bir cep telefonu kamerası tarafından görüntülenen köpek korunma altına alındı. 
Eskişehir’de bir kedinin öldürülmesinin ardından bir köpeğin sahibi tarafından dövülmesi geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Yaşanan bu olayın ardından köpeğin dövüldüğü yeri bulmaya çalışan Hayvan Haklarını Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt, 2 saat çalışmanın ardından adresi buldu. Kurt, daha sonra polis ekipleri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri ile Tepebaşı Hayvan Barınağı çalışanlarıyla irtibata geçti. Ardından köpeğin bulunduğu bina önüne gelen ekipler, kapıların kapalı olmasından dolayı önce ev sahibine, daha sonra ise kirada bulunan vatandaşa ulaştı. Telefonla irtibata geçilmesinin ardından olay yerine gelen vatandaş, polis ekipleri ile eve çıktı. Evde dövülen köpeğin yanı sıra iki yavrusu ve başka bir Pitbull cinsi köpeğin olduğu tespit edilirken, şahıs köpeklerin sahibi olmadığını iddia etti. Yetkililer iki köpeğe ve 2 yavruya el koydu. Köpeklerin sahibine yaklaşık 20 bin lira ceza uygulanacağı belirtildi.
Öte yandan eve gelen vatandaşın köpeği döven kişi olmadığı anlaşıldı. Polis ekipleri, köpeğe döven kişi hakkında bilgi edinmek için vatandaşı emniyete götürdü.

"DAYAK YİYEN KÖPEĞİN İKİ YAVRUSU DAHA VARMIŞ"
Yaşanan olayla alakalı açıklamalarda bulunan Hayvan Haklarını Koruma Derneği Eskişehir Şube Başkanı Duygu Kurt, bir haber ajansı tarafından servis edilen görüntüleri izledikten sonra harekete geçtiklerini ifade etti.
Kendilerine gelen bir bilgi doğrultusunda arama çalışmalarına başladıklarını anlatan Kurt, “Bir şekilde bize bilgi geldi. Gelen bilgi üzerine sokağı taradık. Zaten genel olarak herkesin haberi varmış. Bize yeri gösterdiler. Biz de yetkilerle irtibata geçtik. Onlar da görevlerini yaptı ve köpekleri aldık. Dayak yiyen köpeğin iki yavrusu daha var. Artık dayak yemeyeceklerini biliyoruz. Bir gün daha orada kalmalarını istemiyorduk. Orada kalmadıkları için mutluyuz” dedi.
 
Editör: TE Bilişim