video haberin sonunda 
Türkiye’nin dört bir yanındaki MOBESE kameralarına takılan kazalar, dikkatsizlik ve kural ihlallerinin acı neticelerini gözler önüne seriyor.
24 saat kayıt yapan MOBESE kameralarına yansıyan trafik kazalarında, sadece araç kullanıcılarının değil yayaların da kusurlu olduğu görülüyor. Özellikle kontrolsüz kavşaklarda yaşanan kazalar dikkati çekerken, bazı vatandaşların otomobillerin çarpması ile metrelerce sürüklenmesi yürekleri burkuyor. Kameralara takılan ilk kaza Manisa’nın Halis Kavruk kavşağında meydana geldi. Görüntülerde, kavşağa hızlı giren kamyonet sürücüsü, yaptığı sürati, kasasında bulunan malzemelerin ve bir kişinin yere düşmesiyle anlıyor. Yaşanan kazada şans eseri başka aracın olmaması bir faciayı önlerken, düşen kişinin ise yerden kalkması yüreklere su serpti.

HAMİLE KADININ ACI SONU
Erzurum’da hasta taşıyan ambulansla içerisinde hamile kadının bulunduğu otomobil çarpıştı. Feci kazada otomobilde bulunan sürücü ve yanında bulunan hamile eşi camdan fırlayarak yola savruldu. Toplam 4 kişinin ağır yaralandığı kaza sonrası hastaneye kaldırılan hamile kadın öldü. Erzurum’da yaşanan başka bir kazada ise trafik ışıklarına hızla gelen kamyon duramayarak, kavşaktan geçmekte olan araçlara çarptıktan sonra yol kenarında durdu.

DİKKATSİZLİĞİN VE KURAL İHLALİNİN SONU
Denizli’de adliye kavşağındaki kazada ise, kavşağa hızla giren bir otomobil, yan taraftan gelen arabayla kontrolsüz bir şekilde çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan arabalardan emniyet kemeri takılı olmayan araçtaki sürücü camdan fırlayarak yolun ortasına düştü.
Aksaray’da Efor kavşağındaki diğer kazada, arabanın altında kalmaktan kıl payı kurtulan yaya, neye uğradığını şaşırdı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden araç sürücüsü, ışıklardan geri dönmek isterken, diğer şeride geçti. Bu kazada korkulan olmazken, sadece iki araçta maddi hasar meydana geldi.
Eskişehir’deki kazalarda, bir genç kız, aracın çarpmasıyla 5 metre sürüklendi. Yaşlı bir adam da bastonu ile yavaş yavaş karşıya geçmek isterken, bir kamyonetin çarpmasıyla 10 metre sürüklenerek yere düştü.
(İHA)
Editör: TE Bilişim