Eskişehir’de Hz. Ali’nin torunu olduğunu söyleyerek koyun çaldığı iddia edilen şahsın yargılandığı dava başlandı. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında; tutuksuz sanıklar Ali Ç. (42), E.Ç. (19) ile mağdure K.D. (48) ve avukatlar hazır bulundu. İddianamenin okunmasının ardından sanık Ali Ç. suçlamaları kabul etmeyerek beraatini talep etti.

Ali Ç., olay günü oğlu E.Ç.’nin kendisini Akin köyüne götürdüğünü söyleyerek, “Orada muhtar ile çay içtik. Köye İmam Hüseyin’in resimlerini satmak için gitmiştik. Bütün evleri gezdik. En son kapısında ‘çiftlik’ yazan bir eve geldik. S.D. isimli biri çıktı ve bizi içeri aldı. Kendisine iki tane çerçeve hediye ettik. O da bize 10 TL verdi. S.D. bize ‘dayımların evi var, oraya da bir uğrayın’ dedi. Sonra oraya giderek 2 çerçeve verdik. Bize parasının olmadığını belirterek ‘ikiz kuzularından bir tanesini vereyim’ dedi. Biz de aldık. Kendisinden helallik de aldık. Giderken diğer kuzuyu da bize verdi. Sonra şikayetçi olmuş” ifadelerini kullandı.

“Bana ‘Hz. Ali’nin torunuyum’ dedi”

Mağdure K.D. ise olayın sanıkları anlattığı gibi olmadığını söyleyerek, “Sanık Ali Ç., bana resim verdi ve hediye edeceğini söyledi. Sonra ağıldan kuzuların sesini duydu. Kuzuları alıp arabaya koydu. Bana ‘Ben Hz. Ali’nin torunuyum’ diyerek bana dua okudu. Sonra gittiler. Oğlum eve geldiğinde kendisine anlattım. Polise giderek şikayetçi olduk. Kuzularımızı daha sonra geri getirdiler. Ama hala şikayetim devam ediyor” dedi.

Mahkeme heyeti mütalaa için duruşmayı 18 Aralık’a erteledi.

Olay

Olay geçtiğimiz Mayıs ayında Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Akin Köyünde gerçekleşti. İddiaya göre; Hz. Ali’nin torunu olduğunu iddia eden Ali Ç. ve oğlu Ertan Ç, köy halkından K.D.’ye İmam Hüseyin’in çerçeveli resmini hediye etti. Ardından ağıldan K.D.’ye ait 2 kuzuyu arabasına koyup götürdü. Durumu oğluna anlatan K.D., şikayetçi oldu. 2 Mayıs 2018’de gözaltına alınan baba ve oğlu çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Editör: TE Bilişim