AYDIN SARIOĞLU / ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de bir kişiyi mescitte vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

17 Ocak 2014 tarihinde 75. Yıl Mahallesi Selami Vardar Bulvarında bulunan Şoförler ve Taşıyıcılar Kooperatifi'ndeki mescitte, Cem Sarıkan tabanca ile 3 el ateş edilerek öldürülmüştü. Olay sonrasında çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, mesciti gören güvenlik kameralarını incelemişti. İnceleme sonucunda ekipler, Cem Sarıkan’ı tabanca ile öldürdükten sonra evine dönen sanık A.Ç.’nin olay sırasında üzerinde bulunan kıyafetleri yıkadığını belirlemişti. Gözaltına alınan şüpheli A.Ç., emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk etmiş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Cem Sarıkan’ın öldürdüğü ileri sürülen A.Ç.’in yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Duruşmada tutuklu sanık hazır bulundu. Duruşmada zaman zaman iki taraf arasında gerginlik yaşandı. Sarıkan’ı öldürmediğini iddia eden tutuklu sanık A.Ç. duruşmada şu şekilde kendini savundu:

“Cem’i ben öldürmedim. Yaklaşık 10 yıldır kamyon şoförlüğü yapıyorum. Cem Sarıkan'ı daha önceden tanıyorum. Aramızda problem yok. Olay günü ben Eskişehir Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin hizmet binasındaki lokantaya girmiştim, mescite girmedim. Olayı ben gerçekleştirmedim."

Maktul Cem Sarıkan'ın eşi Havva Sarıkan ise, eşinin olaydan 2 gün önce Beytullah Ö. tarafından tehdit edildiğini iddia etti.

Maktulun babası Gürbüz Sarıkan ise, duruşmada Cem'in sanık Ali Ç'yi tanımadığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesi ve eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Editör: TE Bilişim