Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hakkı Sağlam'ın saldırıya uğradığı olayla ilgili duruşma Eskişehir Adliyesi'nde  görülmeye başladı.

Bir grup gazeteci duruşma öncesi meslektaşlarına destek vermek için adliye önünde bir araya geldi.

Meslektaşlarının yanında olduğu için teşekkür eden Hakkı Sağlam, "Eskişehir huzurlu bir ket olarak bilinir. Bu saldırı Eskişehir'in huzuruna güvenliğine yapılmıştır. Eskişehir bu konuda duyarlı bir kenttir. Dava sonucunun ne olacağını bilemiyorum ama bu saldırı Eskişehir için utançtır"dedi.

BU SALDIRILARA SON VERİLMELİ

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, ise yaptığı açıklamada, "Sakarya Gazetesi Yazı işleri müdürü ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Hakan Sağlam'a destek vermek için buradayız. Tabi ki Türkiye'de sadece Eskişehir'de değil bir çok illerde basın mensuplarına saldırılar oluyor. Bu saldırılara son verilmeli. Mutlaka cezalandırılmasını istiyoruz. Basına uzanan eller kırılsın diyoruz"şeklinde konuştu.

SALDIRIYI KINIYORUZ

Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz ise , "Hakkı beyin şahsına yapılan saldırı aslında tüm yerel gazetecilerine yapılan saldırıdır. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kendilerine destek olmak için duruşmaları takip edeceğiz. Basına önemli bir araç, güçtür.   Hakkı Bey   halkı aydınlatma amacıyla yaptığı yayınlar dolayısıyla saldırıya maruz kaldı.  Kamusal bir görev icra ediyor.  Basit bir olay olarak değerlendirilmesini yanlış düşünüyoruz"dedi.

"Elim kırılsaydı da yapmasaydım”
Eskişehir 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın davasında tutuklu sanık Ümit M., müşteki Hakkı Sağlam, avukatlar ve gazeteciler katıldı. Görülen davada psikolojik sorunları olduğunu ifade ederek pişman olduğunu söyledi. Ümit M., “Barış Pınarı Harekatı dönemiydi. Bunlardan dolayı pişmanım. Ama söyleme gereksinimi duyduğum için söylüyorum. 32 gün hiç kimseyle konuşmadım. Çok milliyetçiyim. Yaptığım tek şey gündemi takip ediyorum. Yaptığım şeyden utanç duyuyorum. Keşke yapmasaydım, elim kırılsaydı. Hakkı beyle konuşacaktım. Söyleceklerim şundan ibaretti. Ben birlik beraberliğin dışında hiç bir şeyin peşinde değildim. Hakkı beye vurmak da istemedim. Olayın olduğu gün ben bekliyordum konuşacaktım sadece. Konuşacaktan kastım kötü bir şey söyleyecektim yine. Çünkü farklı bir tavırla gitmiştim. Ben bunu kabul ediyorum. Arkadaşım vardı yanımda. Onu gönderdim yanlış anlaşılmasın diye. Neden bir şehit haberi yok. Neden bir şehit annesinin feryadı yok. Bunları yazmıyordu. Hakkı bey bana refleksle bir anda hızlıca döndü. Ben hedef gözetmeksizin yumrukla vurdum. Sonrasında kaçtım zaten. Amacım kavga etmek olsaydı bunu yapmazdım. Hakkı beyden özür diliyorum. Kabul etse de etmese de haksızdım. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum” diye konuştu.
Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk haline devam kararı verirken, duruşma 27 Aralık’a ertelendi.

 OLAY

Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hakkı Sağlam, işyerine giderken bir kişinin saldırısı sonrası yaralanmış, olayı gerçekleştirdiği iddia edilen Ümit M. polisin başarılı çalışmaları sonucu yakalanmıştı. Saldırgan tutuklanmıştı.

Editör: TE Bilişim