Eskişehir’in tanınmış doktorlarından Muharrem Şenel’in yeğeni hastanede saldırıya uğradı. Saldırgan tarafından jiletle boğazı kesilen Kadir Songür tedavi altına alınırken saldırgan Bayram Kavak tutuklandı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli asistan doktoru jiletle boğazından yaralayan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli asistan doktor Kadir Songür'ü odasında jiletle boğazından yaralayan saldırgan B.K'nin Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
Dün, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli asistan doktor Kadir Songür'ü boğazından jiletle yaralayan şüpheli, Karşıyaka ilçesinde bir kadının çantasını gasp girişiminde de bulunduktan sonra yakalanmıştı. Boğazından yaralanan Songül’ün sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

MESAJ YAYINLADI

Üzücü olay sonrası bir mesaj yayınlayan Muharrem Şenel, “Sevgili biricik yeğenim, aslanım Dr. Kadir Songür dün İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Fizik Tedavi polikliniğinde çalışırken bir hastanın jiletli saldırısına uğramış ve boynundan 12 cm. uzunluğunda derin bir yara ile sol kolundan küçük bir yara almış, şans eseri şah damarına bir kaç mm. ile hayatta kalmıştır. Öncelikle bu olayı gerek benden, gerekse sosyal medyadan duyarak öğrenen ve geçmiş olsun dileklerinde bulunan tüm arkadaş, dost, meslektaş ve sevenlerimize teşekkürü borç biliyorum. Bu arada twitter hesabından ve direkt olarak yeğenimi arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulunan Sağlık Bakanına da teşekkür ediyorum ve sağlıkta şiddet konusundaki temenni ve değerlendirmelerinin sözde kalmamasını diliyorum. Popülist sağlık politikalarına, hekimi her türlü olumsuzluğun sebebi gibi gösterenlere, üstümüze basarak yükselmek isteyenlere artık yeter demenin zamanı geldi de geçiyor bile...Hastane önünde yapılan basın açıklamasına katılan başta İzmir Tabip Odası, SES İzmir Şubesi olmak üzere tüm sağlık sendikaları ve derneklerine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Editör: TE Bilişim