DİĞER FOTOĞRAFLAR HABERİN SONUNDA

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının ardından Eskişehir’de yapılan eylem sırasında banka şubelerine zarar verdikleri tespit edilerek gözaltına alınan 8 şüpheli adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili emniyet yazılı bir açıklama yaptı. Polis ayrıca olayda kullanıldığı iddia edilen malzemeleri sergiledi. Emniyette yapılan yazılı açıklama şöyle:            13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa İli Soma ilçesinde meydana gelen vahim Maden Ocağı kazasını protesto etmek ve yaşamını yitiren işçileri anmak amacıyla 14 Mayıs 2014 günü,  Sendika ve Sivil Toplum Kuruluşlarınca demokratik haklar doğrultusunda barışçıl yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirilmiştir.

Bu protesto ve anma faaliyetlerini amacından saptırarak toplumda kaos ve şiddet ortamı yaratmak amacındaki radikal gruplar büyük çoğunluğun dağılımından sonra yüzü maskeli olarak Polise havai fişek, şişe ve taşlarla saldırmışlar, yola barikat kurarak ateşe vermişlerdir. Yine bu radikal grup üyeleri  kendilerine tepki gösteren bazı vatandaşlarımızı darp etmiş, Güvenlik Güçlerinin suyla müdahalesinden sonra dağılım istikametlerinde bulunan  Banka Şubelerine ve  Banka ATM cihazlarına, Belediye Otobüs Duraklarına  ve İş yerlerine maddi zarar vermişlerdir.

Şiddetten beslenen bu grupların terör eylemi kapsamındaki bahse konu eylemlerini barışçıl ve demokratik gösterilerden ayırarak gereken hukuki işlemlerin yapılması ve Adalet önünde hesap vermelerinin gerçekleşmesi için tüm hukuki işlemler yapılmaktadır.

14 Mayıs 2014 günü gerçekleşen kanunsuz terör eylemlerinin faillerinin tespiti ve teşhis işlemleri sonucu, 21 Mayıs 2014 günü sabah saatlerinde Özel Harekat Polislerinin de katıldığı operasyonla  (8) eylemci yakalanarak gözaltına alınmış, Terör Örgütü Faaliyetleri çerçevesinde işlem yapılmıştır.

Aramalar neticesinde yakalanan şahısların evlerinde eylemler sırasında kullandıkları kıyafetler, muşta ve maskelerin yanı sıra örgüt bayrakları ve yasak yayınlar  ele geçirilmiştir. Ayrıca (34) şahıs hakkında Kabahatler Kanunu çerçevesinde işlem tesis edilmiştir.    

Olaylar esnasında radikal gruplara karşı gösterdikleri sağduyulu ve soğukkanlı tutumlarından dolayı  Eskişehirli vatandaşlarımıza teşekkür ediyor. Yapılan tüm kanunsuz faaliyetlerin karşılıksız kalmayacağının bilinmesini istiyoruz.

 Şehrimizdeki Huzur ve Güven ortamının devamı için Milli Birlik ve Toplumsal Huzurumuza karşı olacak tüm odaklanmalara karşı mücadelemizin devam edeceği hususu kamu oyuna saygı ile duyurulur.”  

Editör: TE Bilişim