GÜLÇİN ÖZDEN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de bugün sabaha karşı meydana gelen patlamanın ardından apartmanda ikamet eden birçok aile büyük mağduriyet yaşadı. Patlamanın meydana geldiği ev tamamen kullanılamaz hale gelirken, aile yaşadıkları durumun ardından yetkililerden yardım beklediğini söyledi. 
Işıklar Mahallesi Savcı Bey Sokak’ta sabah saat 05.30 sularında meydana gelen patlamada bir apartman kullanılamaz hale gelmiş, ortalık savaş alanına dönmüştü. Olayın meydana geldiği evde yaşayan İbrahim Küçük'ün (57) doğalgaz borularını keserek gazın bir süre yayılmasıyla evi ateşe verdiği iddia edildi.

GİYECEK TEK KIYAFETLERİ YOK
Kullanılamaz hale gelen evdeki eşyaları temizleyen aile, büyük mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi. İbrahim Küçük’ün kızı Sevilay Küçük, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, olay sırasında evde bulunmadıklarını kaydetti. Olay sonrası annesi Nurhayan ve Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 2’nci sınıfta okuyan kardeşi Burak’ın tüm eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini aktaran Küçük, “Kullanılacak hiçbir eşya kalmamış. Annem ve kardeşim şu an mağdur durumda. Giyecek tek bir kıyafetleri yok. Başlarını sokacak evleri de yok. Komşular çağırırsa, ‘Buyurun, bizde kalın’ derlerse o şekilde kalacaklar. Yetkililerden annem ve kardeşime yardım etmelerini bekliyorum. Kardeşim lise ikinci sınıfta okuyor. Annem de bacağından rahatsız” dedi.

BABAMIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU
Olayı komşuların aramasıyla öğrendiklerini ifade eden Küçük, “Komşular aradı haber verdi bize. Ben evliyim, kardeşimi arkadaşı aradı ‘evinizde patlama çıktı’ diye. Biz de ona koştuk geldik. Sadece yetkililerden yardım bekliyorum. Babamın psikolojisi bozuktu. Şimdi herkes şikayetçi. Kendisi de Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yatıyormuş, durumu belirsiz” diye konuştu.

EV SAHİBİNİN DOĞALGAZ BORULARINI KESTİĞİ İDDİASI
Öte yandan patlama meydana gelen evin altındaki hanede ikamet eden Harun Kurt olay anını anlattı. Malulen emekli olduğunu söyleyen ve olayın ardından sokakta kaldıklarını dile getiren Kurt, “Gece sabaha kadar sesler geldi. Sonra sabah bir patlamayla uyandık. Adam doğalgazı açıp kendisini zehirlemeye çalışmış, mutfak borusunu kesmiş ve ateşlemiş. Bu şekle getirdi hepimizi. Uyku sersemiydik. Bir patlamayla uyandık. Çocuğumuz da panik oldu. Evlerimiz oturulmaz durumda. Tüm eşyalarımız şular altında kaldı. Kendimizin yaşadığı korku da ayrı bir korku. Sokakta kaldık. Devlet büyüklerimiz elinden geleni yapsınlar. Kış günü mağdur kaldık” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim