Eskişehir’de bilardo salonu işleten Ömer Erden, 30 Eylül  2019 günü 6'lı pakette satılan bir marka soda aldığını belirterek, “Paketi açtığımda 2 sodanın yapışmış olduğunu gördüm. Doğal olarak eliyle yapışmış olan sodayı ayırmak istediğimde soda şişesi büyük bir gürültüyle patladı.  Sağ elimden fışkıran kanı daha sonra da parmaklarının parçalandığını gördüm” dedi.

Arkadaşlarının yardımı ile  Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp fakültesi hastanesine giden Ömer Erden parçalanan eli kopan sinirler ve tendonlar 3 saat süren ameliyatla dikildi. 1 aylık rapor alan ve fizik tedavi görmesi gereken Ömer Erden soda şişelerinin birbirine yapışık olarak paketten çıktığını, şişe üzerindeki kağıt etiketin şişeye yapışması için kullanılan yapıştırıcının üretim hatası nedeniyle olması gerekenden fazla sürülmesi nedeniyle kağıttan sızarak 2 şişenin birbirine yapıştığını söyledi.

 Soda şişelerini hafifçe ayırmak istediğinde sodanın patladığını ifade eden Erden, fazla tutkal kullanılması nedeniyle bir çok şişede aynı durumu gördüğünü belirterek, benzer kazalar olmaması için üretici firmaya başvurduğunu ancak ilgisiz kalmaları nedeniyle tazminat davası açacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim