Ruhsatsız tabancaların satışını yaptıkları ve kurdukları atölyede kuru sıkı tabancaları gerçek mermi atar şekline dönüştürdükleri tespit edilen dört şüpheli yakalandı. Yapılan açıklama şöyle: “ B.O., S.B., S.G. ve V.K. isimli şahısların birlikte hareket ederek Trabzon ve Sakarya illerinden temin ettikleri ruhsatsız tabancaların satışını yaptıkları tespit edilmiş, Ayrıca temin ettikleri, Torna, matkap, spiral taşı, kaynak makinası, ölçme aparatları vb. malzemelerle evlerinin çatı ve bodrum katlarında silah atölyesi gibi faaliyet göstererek kurusıkı tabancaların namlularını çıkartıp yerine yeni namlular eklemek suretiyle ruhsatsız tabancalar ve kurusıkı tabanca mermilerinin uç kısımlarının açılıp bilye ve mermi çekirdeği eklenmek suretiyle gerçek mermilere dönüştürdükleri, tüm bunların ilimizde şuçla uğraşan insanlara satışının yapılarak kendilerine haksız kazanç sağladıkları ve atölyelerinde tüm iç aksamını üretebilecek kapasite de üretimini yaptıkları yönünde bilgiler elde edilmiş ve projeli çalışma başlatılmıştır.

Aynı suçlardan daha önce İstanbul ve Ağrı illerinde de işlem gördükleri tespit edilen şahısların yakalanması için yaklaşık 6 ay süresince ekiplerimizce takip ve tarassut yapılmış, şahısların üretimini yaparak satışını gerçekleştirdikleri silahlara da ulaşılarak yakalaması yapılmıştır.
27/05/2014 tarihinde başlatılan operasyonda şüpheliler B.O., S.B., R.D., F.Y., yakalanmış şüphelilerin üzerlerinde, ev ve iş adreslerinde, bu adreslere ait bodrum ve çatı katlarında yapılan aramalarda;
1 adet 7,65 mm çaplı Mikro Uzi marka tabanca,
1 adet 7,65 mm çaplı Çek Vizör marka tabanca,
2 adet 9 mm çaplı Kurusıkıdan çevrilme tabanca
3 adet 9 mm çaplı Kurusıkı tabanca
1 adet pompalı av tüfeği
1 adet Küçük torna tezgahı
1 adet küçük matkap tezgahı
1 adet el matkabı
1 adet kaynak makinası
2 adet el spiral makinası
1 adet ölçme işlemlerinde kullanılan kumpas
1 adet hassas su terazisi
11 adet hazırlanmış silah namlusu
131 adet kurusıkı tabanca mermisi
10 adet tabanca şarjörü
18 adet tabanca mermisi
25 adet mermi çekirdeği
8 adet metal eğe
15 adet değişik ebatlarda matkap ucu
2 gram toz barut ele geçirilmiştir. 

KOM Şube ekiplerimiz tarafından, adeta silah fabrikası kurarak satış yapan ve kamu güvenliği adına büyük bir tehdit oluşturabilecek bir şebeke ortaya çıkartılmıştır.
Vahim nitelikte sonuçlara yol açabilecek silahların üretimini yapan bu organizasyonun yakalanması, bir çok suçun işlenmeden önlenmesi bakımından hayati önem taşımaktadır. 
Suçla mücadelede, suçun imkanlarını ortadan kaldıran önleyici faaliyetlerin, suçun işlenmesinden sonraki faaliyetlere göre daha önemli olduğunu kanıksayan bir anlayışa sahip ekiplerimiz edindikleri bilgilerle bu suç membaının yok edilmesini sağlamışlardır.

Editör: TE Bilişim