AYDIN SARIOĞLU 
ESKİŞEHİR (İHA) - Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının ardından Eskişehir’de yapılan eylem sırasında banka şubelerine zarar verdikleri tespit edilerek gözaltına alınan 8 şüpheli adliyeye sevk edildi. 
14 Mayıs 2014 günü Espark önünde toplanan farklı sivil toplum örgütleri ve sendika ile parti üyeleri İsmet İnönü Caddesi'ne yürümüş, buradan ayrılan yaklaşık 400 kişilik grup Yunus Emre Caddesi'nde bulunan AK Parti il binasının önüne gitmişti. Burada polis ile karşı karşıya gelen grup, polis ekiplerine taş, şişe ve havai fişek atmış, bunun sonucunda Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) grubu tazyikli suyla dağıtmıştı. TOMA ve Çevik Kuvvet ekiplerinden kaçan eylemci grup, yol üzerinde bulunan çok sayıda banka şubesine zarar vermişti.
Olay sonrasında İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri inceleme başlattı. Başlatılan çalışma sonrasında çok sayıda güvenlik kamerası ve MOBESE kayıtları incelendi. İncelemeler sonrasında kimlikleri tespit edilen 8 şüpheli, dün sabah saatlerinde operasyonda gözaltına alınmıştı. Emniyete getirilen şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Editör: TE Bilişim