HABER : HAMZA YAZGAN 
 ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de meydana gelen trafik kazasında traktörün altında kalarak ağır yaralanan şahsı kurtarmak için büyük çaba gösteren sağlık görevlileri, ambulans ile hastaneye kaldırılan şahsı hayatta tutmak için zamanla yarıştı. 
Edinilen bilgiye göre, Seyitgazi ilçesi Ayvalı köyü yakınlarında traktör ile tarlaya su tankeri götüren ağabey -kardeş, su tankının traktörün dengesini bozması ile kaza yaptı. Yan devrilen traktörün altında kalan İ.A. (46) için tüm köy seferber oldu. Olay yerine çağırılan 112 Acil Servis ekipleri, yaralıya ilk önce traktörün altında iken müdahale etmeye çalıştı. Olay yerine itfaiye çağırılmasına rağmen hayati durumu kritik olan yaralı için, akrabaları ve köylüleri itfaiyeyi beklemeden traktörü el birliği ile kaldırdı. Yaralının çıkması ile ambulansa alınan İ.A., Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.
Sağlık ekipleri yol boyunca İ.A.’nın hayatta kalması ve şoka girmemesi için canla başla çalıştı. Adeta zamanla yarışan ekipler, yaralıya zamanında yaptıkları müdahaleler ile hayatta kalmasını sağlayarak ESOGÜ Tıp Fakültesi Acil Servis’e getirdi. Kaza yerinde bilinci kapanmak üzere olan yaralının, Acil Servis girişinde bir yakınını tanıması, 112 ekiplerinin tecrübe ve işini ciddiye almasını gösterdi.
Hastaneye kaldırılan yaralı İ.A.’nın hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.
Editör: TE Bilişim