Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, ülkenin çok badireli bir dönemden geçtiğinin altını çizdi.

  Her sahada ciddi problemlerle karşı karşıya olunduğunu belirten Bingöl, “Ama biz her problemi çekişme vesilesi haline getirmekte başarılıyız. Suriye’de problem var çekişiyoruz, ekonomi düze çıkmıyor çekişiyoruz, eğitimde problemler var çekişiyoruz… Deprem bile bizi birleştiremiyor, bir araya getiremiyor. Tarihimizde çok daha zorlu ve sıkıntılı günlere şahit olduk. Yeri geldi Anadolu’muz düşman işgaline uğradı. Fakat o gün hangi inanca, fikre ve ideolojiye sahip olursa olsun milletimiz bir araya gelmeyi başardı. Bakınız I. Meclis’e her renkten, her düşünceden insan bulabilirsiniz. Biz aynı birliği bugün sağlayamazsak içine sürüklendiğimiz problemlerden kurtulmamız mümkün değildir.

Türkiye’miz bu zihniyet ve anlayış ile yönetilemez. İsrafın ve yolsuzluğun önüne geçilmediği, rantın durdurulmadığı, paranın üretime dönük olmayan yatırımlara harcandığı bir ekonomi iflah olmaz. Zihniyet düzelmedikçe, ekonomi yönetiminiz aynı tas aynı hamam devam ederse hiçbir şey değişmez. Borç artar, işsizlik devam eder, vatandaş ezilir. Türkiye’nin ekonomide çok acil reformlara ve anlayış değişikliğine ihtiyacı vardır. Bu ülke ne IMF ne de MC Kınsey reçeteleri ile düze çıkabilir. Kendi ekonomi istikametimizi üretim merkezli bir şekilde belirlemek zorundayız.

                İktidar ekonomide tıkandıkça yeni paketler açıklıyor fakat şimdiye kadar açıklanan paketler ekonominin ateşini bir nebze düşürebilmiş değil. İktidara göre ekonomimiz uçuşa geçmiş olabilir lakin şu an ekonomi iniş yapacak yer bulamıyor! Yeni ekonomi paketi açıklanıyor, aynı gün Sn. Bakan “Ekonomideki her iyileşmeyi vatandaşlarımıza yansıtıyoruz” diyor. Ardından elektriğe %14.90 zam geliyor. Allah’tan ki zam oranı %15 değil yoksa bu millet bunun altından nasıl kalkardı bilemiyoruz! Son zam ile birlikte bir yıl içinde elektriğe 5. kez zam geldi, aynı şekilde doğalgaza da 5 kez zam geldi. Bu tablo dahi açıklanan paketin durumunu ve genelinde ekonomimizin halini göstermeye yeter de artar bile. Her seferinde Sn. Bakan büyük bir iştiyakla paket açıklıyor lakin tabiri caizse “dağ fare doğuruyor…” Anladığımız kadarı ile Sn. Bakan açıkladığı paketlerle piyasaları ve bizi mi ikna etmeye çalışıyor yoksa Sn. Cumhurbaşkanı’nı ikna etmeye çalışıyor anlamakta güçlük çekiyoruz.

Benzer bir tabloyu da maalesef Eskişehir’imizde yaşamaktayız. Eskişehir’imizin köklü sanayi kuruluşlarından Zeytinoğlu grubu bünyesinde ki Entil Endüstri, Hapalki döküm ve Tarkon makine işletmelerinde Eylül ayı başından itibaren üretim faaliyeti durmuştur. İşletmelerde hâlihazırda kalan 400 e yakın işçi dört aydan beri ücret alamamakta kendileri ve aileleri mağdur durumdalar.

Üretim olmadan ülkenin yol alabilmesi, güçlenmesi mümkün değildir. Döküm ve makine imalatı yönünden müşterileri ve siparişleri bulunan bu üç şirketin üretimini devam ettirebilmesi için hammadde ve enerji teminine ihtiyacı vardır.

Şirketlerin hammadde ve enerji temini başta olmak üzere üretimin devamı için gerekli girdilerin sağlanabilmesi, işçilerin birikmiş alacakları ile ücretlerinin düzenli ödenebilmesi için TMSF ve Halkbank’a olan borçlarının ertelenerek yeni bir yapılandırma yapılarak şirketlerin tekrar çalışır ve üretir hale gelmesini ilgili kurumlardan Saadet Partisi Eskişehir teşkilatı olarak talep ediyoruz. İşçinin alın teri kurumadan hakkettiği ücretinin ödenmesi inancımız gereğidir. Mevcut iktidarında bu anlayışı benimsediğini biliyor ve bu çağrımızın bir karşılık bulacağını umuyor saygılar sunuyorum.”dedi.

Editör: TE Bilişim