HABER : GÜLÇİN ÖZDEN 
 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde (AÜ) kampüs girişine pankart asan öğrencilerle özel güvenlik görevlileri arasında gerginlik ve arbede yaşandı. 
Alınan bilgiye göre, Sosyalist Gençlik Derneği ve Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsünde stant kurdu ve kampüs girişine ‘Ali İsmail’in Üniversitesi’ne Hoşgeldiniz’ yazılı pankart astı. Bunun üzerine özel güvenlik görevlileri pankartı indirmek isteyince öğrencilerle arasında arbede yaşandı. Bazı öğrenciler bahçe sulama hortumu ile güvenlikçilerin üzerine su sıktı. İndirilen pankart ise öğrenciler tarafından yaklaşık 50 metre ilerideki alana tekrar asıldı. Bir görevlinin, üniversiteye ait itfaiye aracıyla pankart ipini kesmesi olayları tekrar alevlendirdi. Görevlilerle öğrenciler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
Özel güvenlik görevlilerinin kampüsü araç girişine kapatmak istemesi de tartışma çıkarttı. Öğrenciler üniversite girişi trafiğe açmak isterken, polis ekipleri ve güvenlik görevlileri bir süre kampüsü trafiğe kapattı. Öğrenciler yeniden pankartı asarak burada sloganlar attıktan sonra kampüs içine kurdukları stantlara dönerken, güvenlik görevlileri ise bölgeden uzaklaştı.
Yaşanan arbede sırasında bir öğrencinin ayağından yaralanarak hastanede tedavi altına alındığı öğrenilirken, polis ekiplerinin bölgede güvenlik önlemi devam ediyor.
Editör: TE Bilişim