Eskişehir’de ’Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak’’ suçlamasıyla yargılanan her iki sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Umut Özgül (39) ile Furkan Akın (20) ve sanık avukatları hazır bulundu. Sanık Furkan Akın, savunmasında olay günü polisin arama yaptığı evde bulunan uyuşturucu maddelerin kendisine ait olmadığını, evde sadece misafir olarak bulunduğunu iddia etti. Üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirten Akın, beraatını talep etti. Diğer tutuklu sanık Umut Özgül ise uyuşturucu madde bulunan evi olaydan 15 gün önce kiraladığını belirtti. Son kez savunma yapan Özgül, “Evde bulunan uyuşturucu maddelerin üzerinde benim parmak izim yok. Ben daha önceden uyuşturucu ile ilgili ceza aldım, 40 ay kadar da yattım. Ancak Yargıtay beraat verdi, sonrasında da uyuşturucuyla işim olmadı, suçsuzum” dedi.
Mahkeme her iki sanığın savunmasını da dinledikten sonra savcının verdiği mütalaayı da dikkate alarak sanıkların her birine 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Yenibağlar mahallesi Balkan Caddesi’nde 1 Aralık 2015’te polis ekipleri bir evden çıkan Furkan Akın’ın durumundan şüphelenerek üzerini aramış, şüphelinin üzerinde esrar maddesi bulunmuştu. Polis ekipleri evin içinde yaptığı aramalarda da kombi içine gizlenmiş yaklaşık 40 gram bonzai maddesi ile 48 uyarıcı hap ele geçirmişti. Olayın ardından gözaltına alınan Furkan Akın ile evde bulunan Umut Özgül, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.
Editör: TE Bilişim