HABER : AYDIN SARIOĞLU - KADİR ÇETİN 
 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de vahşice öldüren 84 yaşındaki yaşı kadının şüphelisi yakalanarak adliyeye sevk edildi. 
Alınan bilgiye göre, Kırmızıtoprak Mahallesi Arslan Sokak’ta bulunan evinde Meliha Yiğitoğlu (84) 30 Mayıs 2014 tarihinde bıçaklanıp kafasına tuğla vurularak ölü bulunmuştu. Olay sonrasında Cinayet Büro Amirliği ekipleri geniş çaplı inceleme başlattı. Ekipler öncelikle cinayeti işleyenin tanıdık olduğu ihtimali üzerinde durarak, çalışmalarını bu yönde yaptı. Çalışmalara öncelikle apartmanda bulunan komşuların ifadelerinin alınmasıyla başlayan ekipler daha sonra, 40 saatlik bir kamera kaydını inceledi. Ekipler daha sonra bir telefon kulübesinden edilen ihbar sesini komşular ve Yiğitoğlu’nun yakın akrabalarına dinletti. Ekipler bu sayede şüphelinin 2012 yılında aynı apartmanda oturan B.C.İ. (22) olduğunu tespit etti. Şüphelinin ailesinin 4 gün önce oğullarının kayıp olduğuna dair karakola başvurduğu belirlendi. Ekipler yapmış oldukları çalışmada B.C.İ.’nin işsiz olduğu ve yüklü miktarda borcunun olduğunu tespit etti. Yapılan kamera incelemelerinde ise B.C.İ.’nin olay saatlerinde apartmanın yakınlarında görüldü. Eşkal üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şehir merkezinde ve şehir dışında B.C.İ. arama çalışmaları başlattı. Ayrıca B.C.İ.’nin gidebileceği mekanlar ve arkadaşları kontrol altına alındı. Yapılan çalışmalar sonrasında B.C.İ. tren garına yakın bir noktada bulunan park içinde yakalanarak gözaltına alındı. Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüpheli cinayeti işlediğini itiraf etti.
B.C.İ.’in verdiği ilk ifadesinde “Parasız kaldığım için Meliha Yiğitoğlu’nun evine gittim. Kendisinde bir miktar borç para istedim. Ancak bana para vermedi. Daha sonra çatı katından bir tuğla aldım. Yeniden kapıyı çaldım. Tuğla ile kafasına vurdum. Ağzını kapattım. Daha sonra mutfaktan aldığım bıçakla, bıçaklamaya başladım. Sonra olay yerinden kaçtım” dediği ileri sürüldü.
İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli B.C.İ., adliye girişinde gazetecilerin sorduğu ‘Niye Öldürdün’ soruları cevapsız bıraktı.
Editör: TE Bilişim