CEM KAAN TOKA - İBRAHİM SÜNETÇİ 
BİLECİK (İHA) - Bilecik’ten geçen Eskişehir-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında meydana gelen çeşitli hırsızlık olaylarını aydınlatmak ve failleri yakalamak için çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri farklı zamanlarda ve farklı yerlerde hırsızlık yaptıkları belirlenen 4 zanlıyı yakaladı. Zanlılarla birlikte çok sayıda malzeme de ele geçirildi.
Bilecik İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasından geçmekte olan 74 kilometre YHT hattının 21’inci tünel bölgesinden 17 Mayıs 2014 tarihinde Kuyubaşı köyü bölgesinde 200 metre, 21 Mayıs 2014 tarihinde Bozüyük 35’inci tünel bölgesinden 30 metre, 25 Mayıs 2014 tarihinde Vezirhan bölgesinde bulunan 16 ve 17’nci tünel arasından 300 metre sinyalizasyon kablosu ile haberleşme ve enerji nakil kablosu olmak üzere toplam 530 metre hat kesildi. Hatların aynı bölgede sık bir şekilde kesilmesi üzerine İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce il merkezinin yanı sıra Bozüyük ilçesi ve Vezirhan beldesinde hatları kesen şüphelilerin yakalanması amacıyla planlı bir çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucu 500 metre sinyalizasyon kablosunun F. I (19) ve L.Y. (31) isimli şüpheliler tarafından kesildiği tespit edildi. Şüpheliler, kestikleri kabloları yükledikleri kamyonet ile götürürken Vezirhan beldesinde yakalandılar. YHT hattından 530 metre sinyalizasyon ve haberleşme kablosu çalarak kamuya 15 bin TL zarar veren zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildiler.
PAZARYERİ'NDEKİ HARSIZLIK OLAYI
Sinyalizasyon kablosunun kesilmesi ve faillerinin yakalanması için başlatılan bir başka çalışma sonucunda da Pazaryeri ilçesi Demirköy’de bulunan Karaköy Tren İstasyonundan TCDD’na ait 89 adet döküm malzemesi ile 138 adet vidayı çalan S.E. ve A.E. isimli şahıslar da kaçmak isterlerken yakalanarak adli makamlara sevk edildiler. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
Editör: TE Bilişim