ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, özellikle üniversite öğrencilerine uyuşturucu madde sattığı tespit edilen şahıslara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde yakalayarak adliyeye sevk ettiği 10 kişidin 7'si tutuklanırken, zanlılarla birlikte çok miktarda uyuşturucu maddeyi de ele geçirdi. 
Yapılan açıklamada, insanlık suçu olarak kabul edilen uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında, kent genelinde özellikle üniversite öğrencilerine uyuşturucu madde sattıkları tespit edilen şahıslara yönelik bir operasyon başlatıldığını belirtildi. Yapılan çalışmalar neticesinde, S.G., L.T., K.G., Ş.Ç. ve K.C.B isimli şahıslar yakalandığını ifade edilen açıklamada, “Uyuşturucu madde sattığını tespit ettiğimiz grubuna, sattıkları uyuşturucu maddeleri il dışında bulunan Ö.K. (44), H.Y. (33) ve A.N.D. (26) isimli şahısların temin ettiklerinin tespit edilmesi üzerine şahıslar 3 kilo esrar maddesi ve 28 adet uyuşturucu hap ile yakalanarak tutuklanmışlardır. İlimizde uyuşturucu madde satıcılığını gerçekleştirdiğini tespit ettiğimiz şüpheliler yapılan eşzamanlı operasyon ile yakalanmışlar ve adreslerinde yapılan aramalarda, 3 kilo 620 gram esrar maddesi, 80,01 gram bonzai maddesi, 12 adet 8,83 gram plaka esrar maddesi, 131 adet satışa hazır fişek halinde 24,7 gram bonzai maddesi, 131 adet değişik logolarda uyuşturucu nitelikli hap, 1 adet 7x65 mm çapında tabanca,1 adet şarjörü ve 2 adet fişek, uyuşturucu madde tartımında kullanıldığı değerlendirilen 1 adet hassas terazi ele geçirilmiş, uyuşturucu madde yakalanan evde bulunan B.G., B.C.ve Y.T. isimli şahıslar yakalanmıştır. Söz konusu uyuşturucu madde satan gruptan uyuşturucu madde satın alan 27 şahıs da suçüstü yakalanmış ve haklarında uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapılmıştır” denildi.
Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edilen 10 zanlının “Uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan adli mercilere intikal ettirildiği, ilk sorgulamalarına müteakip şüpheliler S.G., L.T., K.G., Ş.Ç., K.C.B, B.G. ve E.Y isimli toplam 7 şahıs tutuklanarak Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi’ne teslim edildiği belirtildi.
OPERASYONLA BÜYÜK ADIM ATILDI
Açıklamada, şüpheli şahısların uyuşturucu madde satışının deşifresi amacı ile ekiplerin gece gündüz süren çalışmaları neticesinde, şahısların kurdukları suç organizasyonunun deşifre edildiği, kentte uyuşturucu madde satışına geçit vermemek ve gençleri zehirleyen bu odakları bertaraf etmek adına büyük bir adım atıldığı belirtildi. Özellikle üniversite ve diğer tüm katmanlardaki öğrencilere yönelik uyuşturucu tehlikesini bertaraf etmek için ayrıca çaba gösterilip önlemler alındığı, okul önlerinin devamlı surette kontrol edildiği ifade edildi.
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE TÜM SUÇLARLA MÜCADELE DEMEKTİR
Uyuşturucu madde ile olan mücadelenin devam edeceği de belirtilen açıklamada, “Uyuşturucu satanlarin aynı zamanda başka suç konularıyla da ilgilendikleri polisçe bilinen bir gerçek. Narkotik ekipleri de uyuşturucu satıcılarının tüm suçlarını ortaya çıkarmak için uğraşıyor. Biliyorlar ki uyuşturucuyla mücadele ederlerse aslında kentin tüm suçlarla mücadele etmiş olacaklar" denildi.
Editör: TE Bilişim