İYİ Parti Eskişehir İl Başkan yardımcısı Özlem Güngör, asgari ücretin net 2324 TL olarak açıklandığını hatırlatarak, asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını istedi.

Ülkemizde yaklaşık 10 milyon kişinin asgari ücret ve altında ücretle çalıştığını ifade eden Güngör, “ İşçilerimize ödenecek en az ücreti belirlemek amacıyla kurulan komisyonun yapısı bile bu komisyondan hakkaniyetli bir karar çıkmamasının en bariz göstergesidir. Asgari ücreti tespit edecek 15 kişilik komisyonda, 20 milyon işçiyi 5 kişi, 1,3 milyon işvereni 5 kişi ve işveren dostu iktidarı da 5 kişi temsil etmektedir. Komisyonun yapısının değiştirilerek, her kesimin temsil ettiği kişi oranında komisyonda oy hakkı olmasının daha adil olacağı kanaatindeyiz. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de açıkladığı gibi; biz İYİ Parti olarak asgari ücretin en az net 2650 TL olmasını ve asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını istiyoruz” dedi.

Kasım 2019 itibarı ile 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 2.102,83 TL olduğunu kaydeden Güngör, “,Çocuksuz bekar bir çalışanın yaşama maliyeti 2.577,94 TL’ye, yoksulluk sınırının da 6.849,62 TL ye yükselmesi, 4 kişilik bir ailede 2 kişinin asgari ücretle çalışması durumunda yoksulluk sınırına yakın, yani hayatını idame ettirebilecek, çocuklarını okutabilecek bir gelire yaklaşması bakımından önemlidir. Son bir yıllık zaman diliminde, sadece mutfak enflasyonu yüzde 26, doğalgaz yüzde 53, elektrik yüzde 40 artmışken, asgari ücrete sadece yüzde 15 zam yapılması, asgari ücretle çalışan 10 milyon kişiyi açlığa, sefalete terk etmekten başka bir anlam taşımaz” diye konuştu..

Eskişehir’de yaşayan insanların yüzde 95 kadarının şebeke suyunu içmediğini vurgulayan İYİ Parti Eskişehir İl Başkan yardımcısı Özlem Güngör şunları söyledi:

“Yine hemen hemen bu kadarlık bir bölümü çayda ve yemek yapımında şebeke suyunu kullanamıyor.

Eskişehir halkının büyük bölümü içmek için Kalabak Suyunu kullanıyor. Her ne kadar ‘Eski tadı kalmadı’ türünden şikayetler duyulsa da Kalabak Suyu içme suyu olarak kullanımda en tercih edilir su.

Ancak son haftalarda Kalabak Suyu temininde büyük sıkıntı çekiliyor. Eskişehir halkı, her gün suyun düzenli dağıtımının ne zaman tekrar başlayacağını soruyor, merak ediyor. Yetkililer ise "Önümüzdeki haftalarda düzelmesini umuyoruz" ifadeleriyle soruları geçiştirmeyi yeğliyor. Kalabak suyu Eskişehir’in simgesidir, Eskişehir’linin ağız tadıdır, gurudur, hikâyesidir. Bu nedenle, su sıkıntısının nedenleri ve öngörülen çözümler konusunda yetkilileri açıklama yapmaya davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim