Saadet Partisi Pazar Toplantısında asgari ücret ve toplumun manevi değerleri konusunda açıklamalarda bulundu. Toplantıya il Başkanı Fesih Bingöl ve İl Başkan Yardımcısı Ramazan Kocaoğlu da katıldı.

Saadet Partisi Siyasi İşler İl Başkan Yardımcısı Nefis Ayaz,  gündemle ilgili şu açıklamayı yaptı, “Sadece bu hafta yaşanan olaylara bile baktığımız zaman hem maddi hem manevi olarak büyük problemlerle yüzleştiğimiz bir dönemi yaşadığımızı üzülerek görüyoruz. Haber akışına baktığımızda ne kadar boğucu, yorucu ve üzücü bir manzara ile karşılaşıyoruz.. Sokak ortasında vahşice katledilen genç bir kızımız, ataması yapılmayan öğretmenimizin vefatı, sadece bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle, hem de bir üniversitede yaşanan linç girişimi, Ardı ardına gelen zamlar, Doların 10 liranın üzerine çıkması, kış geldiği halde doğalgazın düğmesini çeviremeyen aileler, okula giden çocuğuna 10 lira harçlık veremediği için mahcubiyetle gözyaşı döken bir emekçi insanımız.. Bunlar ve daha fazlası peş peşe haber ajanslarına ve medyaya düşen ülkemizden birkaç insan manzarası.

 Bugün yaşanan bütün bu  problemlerin temelinde içinde bulunduğumuz ekonomik ve sosyal kriz yatmaktadır. Milletimiz geçinemiyor, evine ekmek götürmekte zorlanıyor! Bakınız paramızın değer kaybı milletimizin siyasi görüşü ne olursa olsun her bir ferdini endişeye sevk ediyor. İşte son rakamlar; dolar yaklaşık 10 lira, Euro yaklaşık 12 lira, gram altın ise 600 lira seviyelerinde. İğneden ipliğe ne varsa zam gelmekte, Allah aşkına bugün 200 liralık bir banknotla girdiğiniz markette sepetin yarısını zor dolduran bir insan geçimini nasıl sağlayacak? Sizlere sormak istiyorum.  Türk Lirası erirken, her şeye zamlar peş peşe gelirken ne yazık ki zam gelmeyen tek şey, sadece çalışma ücretleri. Böyle olunca  alım gücü de , asgari ücret de erimekte.

Kıymetli Eskişehirliler…

Malumunuz asgari ücret zammı artık gündemimize girdi. 2016 başında Türkiye’de brüt asgari ücretin karşılığı 518 Euro’ydu. Bugün gelinen noktada ise bu rakam 317 Euro’ya kadar düştü. Asgari ücretlimizin cebindeki para gün be gün eridi. Huzurlarınızda üzülerek ifade etmek istiyorum ki, bugün Türkiye’deki asgari ücret AB üyeleri ve Avrupa Birliğine aday ülkeler içinde yalnızca Arnavutluk’takinden biraz yüksek. Bugün Türkiye’de bir ailede anne ve baba ikisi birlikte asgari ücretle maaş aldığı zaman bu maaş yoksulluk sınırının ancak yarısı kadar oluyor. Kamuda 5 maaşlı 10 maaşlı kimselere, huzur hakları konusunda kaynak bulunurken, israfa dönük yatırımlarla bu milletin parasını betona gömerken, yazlık kışlık saraylara kaynak bulunurken asgari ücretlimize kaynak bulamadık denmesi kabul edilemez.

Yıl sonu yaklaşıyor. İlerleyen günlerde, yeni yılın asgari ücreti belli olacak.  Buradan iktidar sahiplerine sesleniyoruz. Geçmiş yıllarda yaptığınız gibi yine milletimize sadaka mahiyetinde bir asgari ücret zammı yapmayın! İnsanımızın yapılan zamların altında ezilmesine müsaade etmeyin. Kaldırın asgari ücret üzerindeki vergileri, esnaf da işçi de bir nefes alsın. Bu yüzden biz Saadet Partililer olarak sizden, asgari ücret değil, insanca yaşatacak bir ücret talep ediyoruz.

Katılım gösterdiğiniz için teşekkürlerimi arz eder hayırlı günler dilerim.”

Editör: Mustafa YILDIRIM