Etiketler her ortama uyum sağlama konusunda çeşitli materyallerle kolaylıkla çalışılabilen ürünler arasındadır. Asit indirme etiketi de bunu kanıtlayan bir etiket çeşididir. Etikette uygulanan asit indirme tekniğinde tasarım şablon olarak metale işlenir ve ardından üzerine asit dökülmesiyle metalin şablon dâhilinde kazınması sağlanıyor. Böylece asit indirme etiket meydana geliyor. Alüminyum, paslanmaz, bakır, pirinç gibi metal levhalara istenilen bölgelerin maskelendikten sonra asitle aşındırılarak oyularak işlenmesinden sonra içinin özel uzun ömürlü boyalarla boyanarak yapıldığı yöntemlerdir.

Pirinç sacdan imal edilen asit indirme metal etiketler yıllarca neme karşı direnç göstererek kalitesiyle ön plandadır. Asit indirme etiketlerin fiyatları hesaplanırken metal etiketin ebadı ve adetleri dikkate alınarak fiyat hesaplanmaktadır. Yani asit indirme etiketlerde adet ne kadar artarsa birim fiyat o kadar düşmektedir. Asit indirme etiketi detaylı bilgisi için Aykoç Reklam adresinde bakabilirsiniz.

Asit İndirme Etiket Kullanım Alanları Nerelerdir?

Metal her türlü levhanın üzerine yazılacak olan yazılar asit indirme tekniğiyle yazılmaktadır. Hiçbir fiziksel aşındırmadan etkilenmeyen asit indirme etiket yöntemi sürekli olarak işaretler ve ayırt edici işaretlerde kullanılmaktadır. Metal etiket üzerine derinlik verilerek marka, logo veya yazılar belirmesi sonucu etiket üretimi gerçekleşir. Bu etiket türü ağır sanayi firmaları, fabrikalar, kimyasal ürün fabrikaları, tersane, demir ve çelik haddehaneleri gibi yüksek sıcaklık, basınç, asit, korozyon ve tahrip dayanımı gerektiren sektörlerde genellikle kullanılan ürünlerdir.

Fiziki zorluklara karşı yıllarca direnç gösterebilir. Fiziki zorluklara karşı yıllarca direnç gösterebilir.  Asit indirme etiket türü daha zor şartlardaki etiketler için oluşturulur. Bu etiket türü devamlı erozyon ve tahrip olabilecek sektörlerde tercih sebebidir. Markanızın ismini veya logonuzu fizyolojik tahrip gücü olan lokasyonlarda uzun süre koruyabilirsiniz.

Marka, amblem, yazı, işaret levhaları metal etiket üzerine şekil ve derinlik vererek etiketler üretilir. Eğer firmanız için kullandığınız logolar ve işaret levhaları zorlu şartlarda kullanılıyor ise asit indirme etiket tercih etmelisiniz.

Asit İndirme Etiketin Avantajları Nelerdir?

Asit indirme yöntemiyle yapılmış etiketlerde metal levhanın üzerine şekil ve yazılar derinlik oluşturarak işlenmektedir. Yani asit o bölgeleri oyar dolayısıyla oyulmuş bir yüzeyi ürün üzerinden çıkarmak mümkün olmamaktadır. Bu özellik Asit İndirme Etiketi sanayinin en zor şartları için ideal duruma getirmiştir. Kimyasal etiketlerin ya da sürekli aşındırma vb. fiziksel aşındırmaların olduğu durumlarda markanızı, logonuzu, yazınızı, işaretinizi, ayırt edici işaretler vb. verileri ürün üzerinde yıllarca taşımak mümkün olmayabilir.

Ağır sanayide kullanılan logolar çoğu zaman Asit indirme etiket türüdür bundan dolayı bu etiket türü sanayide mevcut fiziksel tahrip gücüne senelerce dayanabilme özelliğinde üretilir. Markanız, logonuz, yazılarını, şekilleriniz vb. şeyler sanayinin en zor şartlarında etiketinizin üzerinde yıllarca kalsın istiyorsanız asit indirme etiket ideal bir çözüm olarak görülebilir.  Asit indirme etiket hizmeti ve detaylı bilgi için Aykoç Reklam adresine giriş yapabilirsiniz.

Kaynak: https://aykocreklam.com/asit-indirme-etiket/

Editör: Mustafa YILDIRIM