Şarhöyük Belde Evi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına kadınların ilgisi her zamanki gibi yine yoğun oldu. Toplantıya Başkan Ataç’ın yanı sıra Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Şarhöyük Mahalle Muhtarı Abdullah Tepekaya ile çok sayıda mahalleli kadın katıldı.

Buluşmada ilk olarak söz alan Milletvekili Çakırözer, “Bizi bazen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, bazen Çanakkale’de bir araya getiren sevgili Ahmet Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Sizin varlığınız ve birlikteliğiniz, hep birlikte omuz omuza, yan yana, kardeşçe olmanız bize güç veriyor. Dün mübarek kandildi, aynı şekilde dua ettik birliğimiz daim olsun diye. Aynı burada olduğu gibi tüm Türkiye kardeşliğe sahip olsun. Sevgili Ahmet Ataç gibi yöneticilerin önemi var. Umarım bu kardeşlik tüm Türkiye’ye yansısın. Sorunlarınız bizim sorunlarımız. Birlikte gülüp birlikte ağlıyoruz. O yüzden az ağlayalım, hep gülelim. Kıymetli Ahmet Başkanımız burada, ben de Ankara’da her zaman yanınızdayım” şeklinde konuştu.

PROJELERİNDEN BAHSETTİ 
Ardından konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise Tepebaşı Belediyesi’nin hizmetleri hakkında katılımcı kadınlara bilgiler aktardı. Görseller eşliğinde Tepebaşı Belediyesi’nin Alzheimer Konukevi, Akıllı Şehir Projesi, İbrahim Ethem Kesikbaş Montaj Atölyesi, TEBEV, Su Sporları Merkezi, Yunus Emre Spor Tesisleri ve İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası gibi projelerinden bahseden Ataç, konuşmasında kültür turlarına da değindi. Başkan Ataç, “Meclisi tanımanız, Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu meclisi görmeniz ne kadar güzel. Vatandaşlarımız hem Anıtkabir’i hem Çanakkale’yi hem de Konya’yı görsün. Geçen hafta da Edirne turlarına başladık. Edirne’de tarihi açıdan çok zengin bir kentimiz” dedi.

1 LİRA VERMEDEN TEDAVİ OLUYORLAR 
Konuşmasında sağlık hizmetlerinden de söz eden Başkan Ataç, “Sağlıkta en önemli şey koruyucu hekimliktir, hastalanmaktan korumaktır.  Ağız ve diş sağlığını korumak için özel sistem kurduk. Tüm çocuklarımız 1 lira vermeden tedavilerini oluyorlar. Sosyal devlet olmanın gereği budur. Bizim neslimiz ağız sağlığı konusunda şanssız ama çocuklarımızın dişleri sağlıklı olsun. 4 senede 39 bin çocuğun tedavisi bitti” ifadelerini kullandı.


Toplantıda daha sonra katılımcı kadınlar, Başkan Ataç’a soru ve taleplerini yöneltti. Etkinlikten ötürü teşekkür eden kadınlar ayrıca kendilerinin yaptığı çiçek motiflerinden oluşan tabloyu Ataç’a hediye etti. Bilgilendirme toplantısı çektirilen toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Editör: TE Bilişim