ÇYDD Şube Başkanı Sevgi Akmen Atatürk’ün ölümünün 84. Yıl dönümü nedeniyle şu açıklamayı yaptı; “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümsüzlüğünün 84. yıldönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak varlığını sürdürmesi için çok sayıda çağdaş kurumun açılmasına öncülük etti.

Kurtuluş savaşının kahraman komutanı olarak eşsiz lider kimliği ile dünyadaki birçok mazlum millete örnek oldu.

Aradan geçen 84 yılın sonunda ise üzülerek gözlemliyoruz ki iç ve dış destekli bazı çevreler büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Unutulmamalıdır ki, Atatürk'ü ve eserlerini milletimizin hafızasından silmeye çabalayanlar asla başarıya ulaşamayacaktır.

Bizler, Ata'mızın bize emaneti olan eserlerini tüm değerleriyle birlikte sonsuza dek koruyacağız.

Atatürk'ün fikirleri, çağdaşlık ufku yolumuzu aydınlatmaya devam edecek. Sanatın, bilimin ve aklın yol göstericiliğinde çağdaş uygarlıklar seviyesinde olma mücadelesini sürdüreceğiz.

Büyük bir inançla ifade ediyoruz ki dünümüz, bugünümüz ve yarınımızda büyük Atatürk'ün izleri' olmaya devam edecek.

10 Kasım'ın yıldönümünde Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek yaşatma konusundaki kararlılığımızı tekrarlıyoruz. Büyük Atatürk'ün gösterdiği aydınlık hedefe doğru hiç durmadan yürümeye devam edeceğiz.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi olarak, aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde, Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda saygıyla eğiliyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM