WhatsApp Image 2022-10-26 at 13.31.46 (2)

Siyasetle buluşmanız nasıl oldu, Yenilik Partisi’ne neden geçtiniz?

Siyasete İYİ Parti ile başladım, 2 yıl burada başarılı çalışmalar yürüttük, sonrasında ise siyasete bir süre ara verdim. Yenilik Partisi Genel Merkezi’nden gelen teklifle de Eskişehir’de partinin il başkanı olarak göreve geldim.

Genel başkanınızı tanımak isteriz bilmeyenler için? İŞİD tarafından rehin alınmıştı, değil mi ne olmuştu anlatır mısınız?

Genel başkanımız bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, kendisi daire başkanlığı, büyükelçilik, müsteşarlık yaptı. Musul başkonsolosluğu görevinde iken İŞİD tarafından kaçırılıp 101 gün esir edildi. 101 günlük esaretin ardından serbest bırakılmıştı. Kısacası genel başkanımız hiçbir şeye ve hiç kimseye boyun eğmeyen bir devlet adamıdır.

Yenilik Partisi, 20 Temmuz 2020 tarihinde kurulmuşsunuz bu iki yılda neler yaptınız?

 Kurulduktan bu yana tüm şehirlerimizde örgütlenme çalışmalarını sürdürerek il kongrelerimizi olabildiğince hızlı bir şekilde tamamladık. İllerimize genel başkanımız ziyaretler düzenleyerek, hem il ve ilçe teşkilatlarımız ile hem de vatandaş ile tanışıp sohbet ederek bir gönül bağı kurdu.

WhatsApp Image 2022-10-26 at 13.31.47

Eskişehir İl Örgütü ne zaman kuruldu, kimler var?

Eskişehir ili örgütlenmemiz, Ocak ayında kuruldu. Bilindiği üzere önce kurucu ilçe başkanıydım, daha sonra genel başkanımızın talimatı ile Temmuz ayında il başkanlığına atandım. Ağustos ayında kongremizi yaptık ve yönetim tarafından il başkanlığına seçildim. Tabi bu değişim sürecinde il yönetimimiz de tamamen değiştirildi. Yönetimimizde askeriyeden emekli başkanlarımız, emniyet müdürü emeklisi bir başkanımız, öğretmen emeklisi başkanımız, Türk mastercheff unvanı almış bir şair başkanımız ve tabi burada tek tek sayamayacağım çok kıymetli başkanlarımız var. Kadromuz sağlam merak etmeyin.

Kongre takviminiz nasıl? Örgütlenmeyi tamamlayıp seçimlere girebilecek misiniz?

Örgütlenmemiz bitti, 55 ilimizin kongreleri tamamlandı.  Seçime hazırız, tabi ki gireceğiz.  Bizim kapımız herkese açık.

“Türkiye'yi kökten değiştirecek bir yenilik hareketi olarak tanımlıyorsunuz” partiyi, yeni kurulmuş bir parti bunu nasıl yapmayı hedefliyor?

Sizin de söylediğiniz gibi yeni kurulmuş bir parti olmamıza rağmen çok güçlü projelerimiz var. Bunlara örnek olarak dev çiftçi projesi, ücretsiz eğitim 3 Y Projesi, Göçmen Projesi, Enerji Projesi’ni verebiliriz. Bundan sonra, Türkiye Türkiye’den yönetilecek, eğitimde yol-yurt-yemek ücretsiz olacak. Tüm kaçak göçmenler ülkesine gönderilecek. Mazot-enerji-gübre-ilaç ücretsiz olacak. Ülkeye yenilik böyle gelecek.

WhatsApp Image 2022-10-26 at 20.30.54

Partiniz kendini ideolojik olarak nerede konumlandırıyor?

Biz Kemalist bir partiyiz diyebilirim. Liderimiz her zaman Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, biz onun kurduğu Cumhuriyetin hak ettiği şekilde yönetilmesi için mücadele ediyoruz, tek gayemiz bu.

Sizce Yenilik Partisi ne vaad ediyor?

Yenilik Partisi özgürlük, bağımsızlık, ekonomik refah, toplumsal barış, üretim,  zenginlik ve adalet vaad ediyor. Herkesin eşit bir şekilde yaşayabileceği bir ülke vaad ediyor.

Partinin Eskişehir’de bir karşılığı var mı?

 Var tabi. Özellikle sahada esnaf ziyaretlerimizde görüyoruz bunu. Karşılığı var ki; birçok mahallemizin başkanları belirlendi. Eskişehir artık partimizi ve genel başkanımızı tanıyor ve inanın ki güzel destekler alıyoruz.

Kendinizi anlatmak için Eskişehir’de nasıl çalışmalar yürütüyorsunuz?

 Beni çoğu esnaf, vatandaş tanıyor aslında. Daha önce de siyasi parti geçmişim olduğu için. Çat kapı ziyaretlerimiz olacak, genel kurultayımızdan sonra. Onun dışında il ve ilçe yönetimlerimiz ile beraber ara ara esnaf ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Kurum ziyaretleri yapılıyor.

WhatsApp Image 2022-10-26 at 13.31.46

Eskişehir’de öncelikle hangi sorunların çözülmesi gerekiyor?

Öncelik altyapı kesinlikle, çok büyük eksiklikler var. Siz de biliyorsunuz şehrimizde ciddi bir trafik sorunu var, vatandaşlarımızın dile getirdiği ve benim de çok rahatsız olduğum belediyelerden kaynaklı çöp sorunumuz var. Bunların çözülmesi gerek. 

Sizin bu seçimlerdeki hedefiniz nedir?

Elbette ki her siyasi parti gibi bizim de hedefimiz iktidar olmak, çalışmalarımızdan aldığımız geri dönüşler güzel. Elimizden geleni yapıyoruz.

Editör: Mustafa YILDIRIM