Çukurhisar'da faaliyet gösteren Atışkan Alçı'da çalışan işçilerin Kristal İş Sendikasında örgütlenmesinden sonra oturulan ilk toplu sözleşme görüşmelerinde işverenin asgari ücret üzerine %9 zam teklifi nedeniyle taraflar arasında uzlaşma sağlanamamış, Sendika iş yerinde grev kararı almıştı.

Cuma günü başlayan grev kapsamında, Çukurhisar'da fabrika önüne kurulan grev çadırına, AHPADİ bileşenleri kalabalık bir grupla ziyaret etti.

Heyet, Grev çadırının başında işçileriyle birlikte hazır bulunan Kristal İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Erdal AKYAZI ve Genel Merkez Mali Sekreteri Burhan Kurt tarafından karşılandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Şube Başkanı Erdal AKYAZI, toplu görüşme sınuçları ve grev kararı almalarının nedenleri hakkında bilgi verdi. Atışkan Alçı'nın 120 çalışanın emek ve gayretiyle Ülkemizin önde gelen alçı ve alçıpan üretivisi olduğunu, yurt dışına yoğun ihracat yaptığını, stoka öalışmadığını, üretimin doğrudan alıcısıyla buluştuğunu söyleyen AKYAZI, bu başarının mimarı olan işçilerinde hak ettikleri payı almaları gerektiğini ancak işverenin açlık sınırının altında kalan ücret teklifinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

AHPADİ sözcüsü Mehmet EKTAŞ ise Ülkemizde her kriz döneminin bahane edilerek işçilerin haklarına el uzatılmak istendiğini, buna işçilerin alışmasının beklendiği, ancak Atışkan emekçilerinin ortaya koydukları tavırla bu durumu kabullenmeyeceklerini gösterdiklerini söyledi. 2017 yılında işçilerin gayri safi milli hasıladan %38 pay alırken 2021 yılında bu payın

%27’ye düşmesinin, işçi haklarının nasıl saldırı altında olduğunun altını çizen EKTAŞ, hakların verilmeyeceği, mücadele ike alınabileceğini, AHPADİ olarak her türlü adaletsizlik ve haksızlığın karşısında olduklarını belirterek mücadelelerinde Atışkan İşçilerinin yanında olduklarını belirterek başarılar diledi.

                                                                                          

 

Editör: Mustafa YILDIRIM