Eskişehir Seyyar, Tuhafiye ve İşportacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen Esgazete'nin canlı yayın konuğu oldu.

Halkın ve tüm esnafın etkilendiği ekonomik krizden seyyar, tuhafiye ve işportacı esnafında etkilendiğini vurgulayan Şen, "Esnafımızın ekonomik durumu tabii ki bu krizlerden dolayı halkımızda çok ciddi manada ciddi ve hassas çok çabuk etkileniyor dolayısıyla alışverişlerine çok ciddi bir mesafe koyuyorlar özellikle tekstil, giysi alanındaki ihtiyaçlarını öteliyorlar bu da esnafımızın ekonomik anlamda sıkıntıya girmesine, işlerinin zayıflamasına, işlerinin olmamasına neden oluyor. Esnafımızın ekonomik durumu şu dönemde iyice sıkıntılı olmaya başladı. Esnafımız son 3 yıldır yaz sezonun da iş yapması gerekirken maalesef seçimler, devletler arası olan krizlerden dolayı hep te yaz sezonuna denk geldi ciddi manada istedikleri işi yapamıyorlardı ama bu sene artık dünyada da belirgin olan kriz ülkemizde çok ciddi manada etkilemeye başladı" dedi.

Bayrama çok yaklaşılmasına rağmen bayram alışverişlerinde ciddi bir hareketlilik yaşanmadığını ifade eden Şen, "AVM’ler çok ciddi derecede esnafımızın satışını etkiliyor biz bunu sizin aracılığınızla çok defa söyledik bunu bir nebzede başardık ama çok başarılı olmamız için hükümetin AVM’ler ile ilgili bir politikası olması lazım. Küçük esnafı korumacılık adına bir yasa çıkmadı. Dolayısıyla halkımıza hep şunu söyledik; alışverişlerinizi hep küçük esnaflarımızdan yapın, önce esnafımıza uğrayın bulamadığınızı bir üst segmende ki merkezlere gidin dedik. Ama biz adımız gibi eminiz ciddi manada sizin aradığınız her ürün gerek kalite gerek fiyat açısından günün modasına, albenisine, görselliği açısından bizim esnafımızda bulunuyor" diye konuştu.

Eskişehir Seyyar, Tuhafiye ve İşportacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen'in tüm konuşmalarını videodan izleyebilirsiniz.