Avşa Adası,  Balıkesir iline bağlı ve Marmara Denizi’nin Güneybatısı tarafında kalan bir tatil köyüdür. Balıkesir il merkezine 155 km uzaklıkta, Marmara ilçe merkezine ise 11 km uzaklıkta yer almaktadır. Avşa Adası; merkezde yer alan Türkeli Köyü ve Yiğitler Köyü olarak 2 farklı yerleşim biriminden oluşmaktadır. Avşa Adası’nın dört bir tarafı koylar ile çevrilidir. Avşa Adası üç farklı mahalleden oluşmaktadır. Tekirdağ, İstanbul ve Erdek’ten düzenli bir şekilde yapılan feribot seferleri ile ulaşım sürekli bir şekilde sağlanmaktadır.

Avşa Tatilinde Neler Yapılabilir?  

Avşa genelinde pek çok aktivite gerçekleştirilebilmektedir. Deniz bisikleti, kano, jet ski, muz kiralama, ay binme, balık tutma, tekne turu ve bisiklet kiralama gibi aktiviteler ilk akla gelenlerdir. Avşa’dan alınabilecek en güzel hediyelik ürünler ise şarap, zeytinyağı, zeytin, sabun, teneke peyniri ve kelle peyniri şeklindedir.

Avşa Adası 3 km uzunlukta oldukça güzel bir plaja sahiptir bunun yanı sıra pek çok gezi noktası Avşa’da yer almaktadır. Avşa’da gece hayatı oldukça ünlüdür. Pek çok gece kulübü,  cafe, bar gibi mekânlar sabaha kadar hizmet sunmaktadır.

Avşa Adası Konaklama

Avşa Adası merkezine yayılmış halde denize sıfır ve uygun fiyatlı pek çok pansiyon hizmet vermektedir. Oldukça mütevazi otelleri, müstakil apart evleri ve Avşa Adası pansiyon hizmetleri ile oldukça ekonomik ve son derece eğlenceli tatil yapma imkanına sahip olunabilmektedir. Apart pansiyonlarda mutfak bulunduğu için yeme ve içme gibi tüm her şey misafir tarafından yapılmaktadır.

Avşa Adası otelleri arasında yer alan butik oteller; merkezde denize yakın bir yerde ya da denize sıfır bir şekilde yer almaktadır. Butik otellerde sabah kahvaltısı verilmektedir. Havuzlu olabilen butik oteller, muhafazakâr aileler ya da çocuklu aileler tarafından son derece fazla bir şekilde ilgi görmektedir. Merkezde yer alan ya da barlar sokağına yakın bir noktada yer alan oteller ise daha çok gençler tarafından ilgi görmektedir. Avşa Adası’nda 4 ya da 5 yıldızlı, her şey dahil konsepte hizmet veren oteller yer almamaktadır. Avşa Adası ulaşım birçok noktadan feribotlar ile gerçekleştirilmektedir. İstanbul, Tekirdağ ve Erdek’ten düzenli bir şekilde feribot seferleri düzenlenmektedir.

Editör: Mustafa YILDIRIM