Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen,Esgazete’nin canlı yayın konuğu oldu.

 Derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Akmen, “ÇYDD çağdaş eğitim yoluyla çağdaş toplumu ulaşmayı hedefliyor.  Çalışmalarımız iki noktada odaklanıyor. Eğitim ve kadın odaklı çalışıyor. Çağdaş eğitimin tüm olanaklarını kullanarak toplumun aydınlanmasına katkıda bulunmak kadın odaklı çalışmalarımızda Kardelenler olarak bilinen bir proje. Asıl amacı eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanamayan kız çocuklarının eğiteme katılması, meslek sahibi olmaları ekonomik özgürlüklerine kazanmalarından sonra toplumsal üretimi arttırılmasına katkıda bulunmalarına neden olmak asıl hedef bu.  Bu iki alanda çok yoğun çalışıyoruz” dedi.

Eskişehir Şubesin olarak burs konusunda önemli çalışmalarından bir tanesi olduğunu ifade eden ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, “3 devlet üniversitesi olan Eskişehir çok sayıda başvuru alıyoruz. 1100 üzerinde başvuru aldık. Bu aslında Türkiye'nin ekonomik koşullarının bir göstergesi diğer tarafta da kuruma duyulan bir gösterge.

Aileler her kuruma yönlendirme konusunda kolay karar vermiyor, dikkatli davranıyor. çok güvenilen bir kurumuz” şeklinde konuştu.

Akmen’in ÇYDD’nin çalışmaları ve Kardelenler ile ilgili geniş bilgiler verdi. Akmen’in konuşmasını videodan izleyebilirsiniz.