“İyi ki Yeşilay var” konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Yeşilay Haftası’nda Türkiye çapında düzenlenecek etkinlikler nedeniyle kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyen Yeşilay Eskişehir Şube Başkanı  Dr. Sıtka Karaca, bağımlılıklarla mücadele çağrısında bulundu.

Yeşilay Şubesi olarak Espark’ta açacakları Karikatür Sergisi ile etkinliğe start vereceklerini belirten Dr. Karaca, “Bu haftada bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için tüm otoriteleri ve toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz” dedi.  Gönüllülük ve dayanışmaya dikkat çeken Şube Başkanı Sıtka Karacak, “İlk kez şehrimizde çeşitli etkinliklerle zararlı alışkanlık ve bağımlılıklara dikkat çekmek ve bu bağımlılık yapıcı maddelerden uzak durmak için boz zaman etkiğili olarak sanat ve spor etkinliklerine yönlendirmek amaçlandı” dedi.

1 Mart Salı günü saat 12.00’de açılacak olan Karikatür sergisi sonrası aynı gün spor etkinliği olarak Tür Dünyası Başkenti Dede Korkut Parkı’nda ‘Sağlıklı Yaşam Koşusu’nu gerçekleştireceklerini belirten Dr. Karaca, “Özdilek AVM’de ‘Kum Boyama’ ve  Sağlık Yürüyüşü etkinliği ile çocuklarımızda farkındalık uyandırmayı amaçladık. Bisiklet Turu, Hamamyolu’nda gerçekleştireceğimiz Sağlık yürüyüşü ve Saatli Park’ta Yeşilay Standı açarak tüm halk kesiminde farkındalık amaçlıdık” şeklinde konuştu.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztür’ün 8 Mart 2016 Salı günü saat 14.30’da Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde” Postmodern Kölelik=Bağımlılık” konulu konferans verecek.

Editör: TE Bilişim