MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin açıklamasında öne çıkan satırlar şöyle:

-"Kılıçdaroğlu sana kötü bir haber vereyim, TOGG'un seri üretimi başlıyor. Kılıçdaroğlu zaman bulursan yolunu öğrenirsen Gemlik'e gitmeni tavsiye ediyorum. Parlak beyinleri John'da Hans'da değil, Mehmet'te ara"

-"Türkiye Yüzyılı, Türkiye milletinin yeni bir zafer atılımıdır. Zafer, ümit kaynağının bir çeşmesidir"

-"Tarihe kahramanlıklarıyla istikamet çizen Türk milletine cumhuriyetin yeni yüzyılına mühür vurmak yakışacaktır"

-"Haçın, hilale tahammülsüzlüğünün özünde Türk ve İslam düşmanlığı yatıyordu. Geldikleri gibi giderlerken arkalarında korkunç zulüm sahneleri bırakmışlardı. Pek çok felakete, acıklı gelişmeye göğüs gerdik. İstikbal mücadelemizden en küçük taviz vermedik, çünkü Türk milleti bağımsızlık onuruna düşkün bir millettir"

-"Anadolu topraklarında kurduğumuz Türk devleti Türkiye Cumhuriyeti'dir. 99.yıldönümünü kutladığımız cumhuriyet, cumhurun kararıdır. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar gökten zembille inmemişlerdir. Hepsi Osmanlı İmparatorluğu döneminde hayata gözlerini açmışlar, başka bir alternatif kalmadığından Türkiye Cumhuriyeti'nin doğumunu sağlamışlardır"

-"1946-2017 yılları arasında tezahür eden 71 yıllık çok partili parlamenter sistem hayatı cumhuriyetin 2. evresidir. 3. evresi ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle tanınacaktır"

-"Yeni hükümet sistemi önümüzdeki yeni bir Türk asrının mukaddemesidir. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan Türkiye Yüzyılı beyanı devlet hayatımıza yeni bir hedef, yepyeni bir ivme kazandırmıştır"

Editör: Mustafa YILDIRIM