Teröristlere ait 82 mağara, sığınak tahrip, 413 el yapımı patlayıcı imha edildi. Pençe Kilit Operasyonu bölgesindeki teröristlerin sonunu getirecek terör örgütüne büyük bir darbedir” dedi.

Bakan Akar: ’61 terörist etkisiz hale getirildi’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Pençe Kilit Operasyonu başarılı bir şekilde devam ediyor. Şu ana kadar 61 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlere ait 82 mağara, sığınak tahrip, 413 el yapımı patlayıcı imha edildi. Pençe Kilit Operasyonu bölgesindeki teröristlerin sonunu getirecek terör örgütüne büyük bir darbedir” dedi.

Bakan Akar: "Pençe Kilit Operasyonu başarılı bir şekilde devam ediyor" - Tıkla İzle

Bakan Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki Tersane Komutanlığı’nda işçilerle gerçekleştirdiği Ramazan’ın son iftarının ardından TSK komuta kademesi ile Şanlıurfa’ya geldi.

Beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile GAP Havalimanı’nda Vali Abdullah Erin ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı İleri Müşterek Harekat Merkezi’ni ziyaret etti. Yurt içinde, Suriye ile Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarda ve hudut hattında görevli birlik komutanlarıyla video konferans yoluyla görüşen Bakan Akar, sahadaki son duruma ilişkin bilgi alarak, talimatlar verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kendisine verilen görevleri büyük bir kahramanlık, fedakarlık ve başarıyla yerine getirmeye devam ettiğini ifade eden Akar, “Zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen artan bir şiddet ve tempoda taarruzi bir ruhla terörle mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM